Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №766 від 07.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Світовий Банк допомагає лікувати рівнян

Світовий Банк допомагає лікувати рівнян

Нещодавно Рівненщину відвідала група експертів Світового Банку. Вона перевірила, як же впроваджується найбільша за останні десятиріччя програма в галузі охорони здоров’я.

Відразу після цього візиту, автор зустрівся з координатором проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» в нашій області Сергієм Рибачком.

- Пане Сергію, в якій стадії сьогодні знаходиться втілення цього проекту?

- Ми працюємо не так давно – менше півроку, але за цей час вдалося зробити чимало. Наша невелика команда – усього семеро осіб – організовує втілення першого етапу проекту, а саме реконструкції двадцяти дев’яти об’єктів у Рокитнівському, Зарічненському, Дубровицькому та Володимирецькому районах. Саме в наших північних районах найбільш гостро постало питання лікування серцево-судинних захворювань. Тому вони були обрані, як першочергові для втілення проекту. Ці двадцять дев’ять об’єктів – це ФАПи та амбулаторії, що знаходяться в сільській місцевості. Ми вже в цьому році розпочнемо роботу по їх реконструкції та кардинальній модернізації.

- Це добре, що проект розпочинається із півночі Рівненщини, але що з іншими районами?

- Паралельно із впровадженням першого етапу проекту, ми працюємо над підготовкою проектно-кошторисної документації на другий етап. До нього теж буде входити двадцять дев’ять об’єктів, що знаходяться в Корецькому, Гощанському, Сарненському, Березнівському, Костопільському районах. Роботи на цих об’єктах розпочнуться в 2017 році. Що стосується інших семи районів області, а це 49 об’єктів, то вони включені до третього етапу і роботи по ремонту та реконструції цих закладів заплановано провести протягом 2017-2018 рр.

- Сергію Леонідовичу, з якими складнощами стикається ваша команда при реалізації такого великого проекту світового Банку?

- Дійсно, проблеми є. Річ у тім, що так, як кошти на проект надає Світовий Банк, у нього є свої вимоги до тих структур, які хотіли б взяти участь у виконанні робіт і постачанні техніки та послуг. Процедури торгів Світового Банку суттєво відрізняються від тих, до яких звикли наші підприємства. Через це у нас були проблеми із придбанням товарів та послуг по частині лотів. Для того щоб уникнути проблем із виконанням ремонтно-будівельних робіт ми навіть були змушенні завчасно провести у Рівному навчальний семінар за участі експертів Світового Банку. Однак, вважаю, така ситуація швидко мине і наші фірми зможуть активно взяти участь у впровадженні цього потрібного для області проекту. Тим більше, що крім реконструкції самих лікувальних закладів, є дуже багато інших видів робіт, пов’язаних із створенням єдиного електронного реєстру хворих, проведенням тренінгів по перепідготовці медичного персоналу та інших видів робіт.

07.07.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2016p. 
На головну сторінку