Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №766 від 07.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Ініціативним громадам – мільйони від держави

Ініціативним громадам – мільйони від держави

Дві об’єднані громади Рівненщини - Клесівська та Миляцька – невдовзі отримають бюджетні гроші на розвиток інфраструктури. Адже конкурсна комісія при Рівненській ОДА розглянула та затвердила їхні проектні заявки.

Зокрема, Клесівська громада подала 7 заявок на суму майже 8 мільйонів.

За ці кошти у Карпилівці збираються відремонтувати школу. А в одному із житлових масивів збудують мережу зовнішнього електропостачання. Аналогічний проект реалізують в одному з районів Клесова. Також у селищі відремонтують дорогу на вулицях Центральна та 1 Травня. Найбільш дороговартісний проект – це реконструкція приміщення «Клесівводоканалу» під ЦНАП. А ще громада селища планує придбати транспортні засоби спецпризначення для комунального підприємства.

Натомість у Миляцькій громаді планують реалізувати чотири проекти  на суму близько півтора мільйона гривень. Наразі у громаді планують наступні проекти - створення ЦНАПу, реконструкції будинків культури в Удрицьку та Милячі. А ще в останньому селі громада вирішила відремонтувати дитячий садок.

 «Загалом для громад Рівненщини передбачено 25 мільйонів державної субвенції. Вони будуть спрямовані на розвиток п’яти нових об’єднань Рівненщини, у яких вибори пройшли у минулому році», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Водночас посадовець наголосив, що громади мають прискорити процес подання проектних заявок, адже проекти, які вже затвердили це лише 37 відсотків від запланованої суми 25 мільйонів.

Разом з тим, субвенцію потрібно освоїти до кінця цього року.

07.07.2016Прес-служба Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2016p. 
На головну сторінку