Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №766 від 07.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому фізична активність настільки важлива для вашого розуму, настрою і тіла

Чому фізична активність настільки важлива для вашого розуму, настрою і тіла

Більшості з нас відомо, що, перш за все, тренування повинні проходити на регулярній основі. Але чи дійсно Ви знаєте, чому заняття настільки важливі?

Мало того, що вправи допомагають втратити зайву вагу, існують також й інші вагомі причини включити регулярні розминки у щоденну рутину. Читайте далі, і Ви зацікавитесь фізичними вправами.

Тренування приносять багато користі. Вони зменшують депресію і миттєво піднімають настрій через викид ендорфінів, гормонів хорошого самопочуття. Незалежно від того, як погано Ви відчували себе до початку вправ, Ви до кінця занять точно будете почуватися набагато краще.

Тренування покращують сон. Фактично, фізична активність гарантує, що Ваше тіло і розум будуть готові до прекрасного нічного сну. Інша вигода полягає у зменшенні рівня психічної напруги. Тривоги мають тенденцію до зниження, коли Ви концентруєтесь на їх розробку у процесі психотерапевтичного сеансу. При активному виробленні ендорфінів напруга та занепокоєння підуть геть.

Тренування підвищують зосередженість і ясність розуму. Дослідження показало, що у тих, хто бере участь у регулярних тренуваннях, менше шансів страждати від хвороби Альцгеймера і проблем старості. Навантаження стимулюють підйом рівня енергії. Це може прозвучати як щось малоймовірне, але чим більше Ви тренуєтеся, тим більше енергії Ви будете мати. Відчуваєте себе млявим? Підбадьорьте себе прогулянкою.

Підйом опірності і запасу життєвих сил залежать від регулярних тренувань. Ті рутинні і надокучливі справи по господарству стануть набагато легшими, і Ви будете у змозі виконувати їх більше і довше. Вправи підвищують м’язовий тонус, налагоджуючи обмін речовин, дозволяючи Вам виглядати більш підтягнутим. Тренування допомагають підняти почуття власної гідності і впевненість у собі. Коли запускаються механізми підвищення тонусу, покращується вигляд і самопочуття.

Додаткова енергія, запас життєвих сил, і ендорфіни увіллються в нові сфери Вашого життя. Ви будете почувати себе впевненіше в самоконтролі і в управлінні своїм життям. Заняття здатні поліпшити відчуття рівноваги і координацію рухів і зміцнити серцево-судинну систему, сприяють зниженню ризику інсульту та інфаркту.

Активність, що збільшує кисневий обмін, покращить ефективність роботи серця, легенів і здоров’я в цілому. Активізація кровообігу збільшує надходження кисню до всіх систем організму, приносить здоровий колір обличчя. З регулярними тренуваннями відбувається зниження ризику розвитку діабету другого типу (інсулінозалежний).

Навантаження підвищують міцність кісток, викликаючи позитивні зрушення при такому патологічному стані як остеопороз (втрата кальцію в кістках). Регулярні розминки також стимулюють роботу імунної системи.

З чого почати

В ідеалі – тридцять хвилин щодня. Якщо 30 хвилин — для Вас забагато, спробуйте розбити цей час на менші інтервали. Вийдіть на прогулянку вранці або користуйтеся сходами в офісі замість ліфта. Менше користуйтеся своїм автомобілем і частіше використовуйте велосипед або піші прогулянки.

До пріоритетних видів навантажень включають спортивну ходьбу, біг підтюпцем, звичайний біг, плавання та водну аеробіку, теніс, катання на ковзанах і катання на роликових ковзанах, лижний спорт, садові роботи, прогулянку з собакою, танці, навантаження з опором, фітнес, спорт, їзда на велосипеді, скакалку, пробіжки біля будинку і гру з дітьми. Спробуйте знайти прийнятні для себе види навантажень і насолоджуйтеся.

Якщо при виконанні обраного заняття Ви із задоволенням проводите час, то Вам захочеться продовжувати займатися цим надалі, і Ваше здоров’я буде поліпшуватися. Якщо пробне навантаження не приносить задоволення, спробуйте щось інше. Як тільки Ви запровадите регулярну розминку у свій розпорядок дня, то швидко помітите різницю, після пропуску заняття.

Почуття зниження енергії і напруженість і неспокій є однією з найпомітніших ознак, які швидко повертаються. Як тільки Ви почнете тренуватися регулярно, Ваше тіло та здоров’я винагородять Вас і Ви будете дивуватися, як раніше можна було обходилися без цього.

07.07.2016Джерело статті: Fitnesstips101.com



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2016p. 
На головну сторінку