Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#1

Готуємо смачний хлібний квас

Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі.

Цей напій має у своєму складі чимало вітамінів і мікроелементів, корисних для людського організму. Особливо ж, коли цей квас приготовлений у домашніх умовах.

Інгредієнти:

половина житньої хлібини;

200-300 грамів цукру;

половина чайної ложки сухих дріжджів;

вода;

1 столова ложка родзинок.

Приготування:

Хліб порізати невеличкими шматочками, які підсушити у духовці. Потрібно, щоб вони набули насичено-коричневого кольору. Але щоб не підгоріли, інакше потім квас матиме запах підгорілого хліба.

Насипати половину літрової банки цих сухариків, додати 2-3 ложки цукру і залити окропом. Коли маса стане теплою, всипати дріжджі і поставити у тепле місце на 2 доби. Суміш повинна бродити.

У 3-літрову банку насипати 4-5 ложок сухариків, які залишилися, додати 100 грамів цукру і залити окропом на 3/4 об’єму банки. Долити закваскою із літрової банки так, що 3-літрова банка стала повною.

Поставити банку на 1-2 доби знову у тепле місце.

Після цього рідину процідити, додати родзинки, при потребі цукор і настоювати ще добу у теплому місці. Після цього розлити у скляний посуд і поставити у холодильник.

Вживати охолодженим.

Гущу, що залишилася після проціджування, можна використати як закваску для нової порції квасу.

28.07.2016



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку