Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №772 від 18.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Історичний фінал від рівнянки Ольги Земляк

Історичний фінал від рівнянки Ольги Земляк

Український спринт хоча й має золоті традиції та визначні прізвища, все ж не так часто пробивається через джамайсько-американську гегемонію та досягає фіналу Олімпійських Ігор!

16 серпня стався якраз такий фінал на жіночій 400-метрівці. Після фантастичного бігу в півфінальній стадії та нового персонального рекорду в 50,75 від Ольги Земляк, вся увага була прикута до забігу найсильніших – фіналу. І хоча показані Ольгою секунди в півфіналі й були швидкі, проте попередньо це був лише восьмий, останній, результат, а отже найменш зручна доріжка в фіналі – перша. Завдання, яке ставив перед спортсменкою тренер Сергій Басенко було на диво просте – максимально розслабитися та отримати задоволення від бігу, хоча Ольга налаштовувала себе на боротьбу. Після стартового пострілу Оля виконувала роль наздоганяючої, всі суперниці були перед її очима, лідери на чолі з Еллісон Фелікс та Шаяною Міллер відразу увімкнулися в боротьбу та побігли на дуже швидкі секунди. Ользі лишалося конкурувати хіба з італійкою Ліб’єн Гренотта представницею ямайки Ен Макферсон.

Як підсумок, 7-ме місце та 51:24, попереду лише представниці північноамериканського континенту, італійка позаду на одну соту секунди, таким чином Ольга найсильніша спринтерка Старого континенту, а п’єдестал пошани закрився з 50-ти секунд – є куди рости в наступному олімпійському циклі! На користь високого результату говорить ще й той факт, що Ольга була єдиною світлошкірою атлеткою в фіналі Олімпійських Ігор.

За роки Незалежності це найвище досягнення на даній дистанції, хоча були спроби потрапляння до фіналу від Наталії Пигиди та Аліни Логвиненко. Вперше на внутрішній арені була боротьба за кожну з путівок на Ігри, і як результат вихід в фінал, тож можна з упевненістю констатувати, що динаміка позитивна. А прямувати є до чого, наша співвітчизниця надзвичайна Ольга Аркадіївна Бризгіна має золоту нагороду Олімпійських Ігор в Сеулі 1988 року та срібло Барселони 1992, більше того Ольга Бризгіна є власницею національного рекорду країни 48,27 та четвертою найшвидшою жінкою на планеті за всю історію!

18.08.2016За матеріалами http://gathletics.com.ua/



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2016p. 
На головну сторінку