Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №773 від 25.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Столичний «десант» оцінив роботу цивільної системи захисту на Рівненщині

На Рівненщині – одна з кращих систем оповіщення, є достатня матеріально-резервна база та чіткі плани реагування на надзвичайні ситуації.

Такі результати комплексної перевірки столичної комісії ДНСН, яка працювала в області упродовж минулого тижня на чолі із заступником Голови ДСНС України Русланом Білошицьким.

Так, столичні фахівці побували в обласних установах та організаціях найбільш техногенно-навантажених регіонів області. А це Рівненський, Острозький, Дубенський, Костопільський, Березнівський та Володимирецький райони, а також міста Рівне, Острог, Дубно, Костопіль, Березне, Вараш.

Під час перевірки експерти комісії провели інструкційні навчання, ознайомилися із роботою аварійно-рятувальних служб, станом захисних споруд, засобів зв’язку та системою оповіщення.

Також для рятувальників та причетних служб були проведені тренування із ліквідації умовних надзвичайних ситуацій на підприємствах та організаціях. Таким чином столичні експерти оцінювали рівень підготовки та реагування місцевих служб у випадку виникнення загрози людям.

На думку голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Муляренка, такі навчання та поради столичного «десанту» є дуже цінними. Адже Рівненщина знаходиться в радіусі двох АЕС, на території розміщені небезпечні техногенні підприємства, мережа газорозподільних трубопроводів. А ще – велика зона заліснення та поклади торфу, що періодично потерпають від загорання.

«Робота столичних фахівців добавила динаміки у функціонування місцевоїтериторіальної системи цивільного захисту населення. Проте, окрім позитиву, комісія виявила й недоліки у цій роботі. Частину з них вже усунуто, а над іншими будемо оперативно працювати. Адже від цього залежить життя наших громадян», - зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Зокрема, перевіряючі звернули увагу на незадовільний стан захисних споруд області, недофінансуванні програм цивільного захисту населення та необхідності посилення протипожежних заходів у соціальних, навчальних та медичних закладах.

За результатами перевірки керівник області дав доручення оперативно розробити план усунення недоліків. Адже вже у жовтні на Рівненщині відбудеться контрольна перевірка системи цивільного захисту людей, а також командно-штабні навчання.

Тим часом, з нагоди 25-ої річниці Незалежності України Голова ДСНС України Руслан Білошицький вручив співробітникам Служби порятунку Рівненщини чергові спеціальні звання та відомчі відзнаки.

25.08.2016



Рівне-Ракурс №10 від 25.08.2016p. 
На головну сторінку