№263 від 26.10.2006p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#На замітку
• Для пуховиків, зазвичай, використовується пух та пір’я качок або гусей.
• Важливий показник якості наповнювача - F.P. (fill power) - коефіцієнт пружності. Він показує, наскільки легко пух відновлює свою форму після сильного зминання. У якісних пуховиків F.P. не нижчий, ніж 550.
• Співвідношення пуху та пір’я вказане на етикетці у вигляді дробу: 70/30 (70% - пух, 30% - пір’я). Тепла зимова куртка повинна мати співвідношення 80/20 або 90/10.
• На етикетках речей російських та європейських марок вказується також стандарт пуху DIN EN 12934. Його наявність означає, що пух відповідає европейському стандарту якості.
• У якісному пуховику пух розміщений у подвійному пакеті зі спеціальної тканини, яка не пропускає пір’я. Європейські та російські виробники використовують тканини Du Pont, що вказується на етикетці.
• Вибирайте куртки з манжетами, тоді вам не буде піддувати в рукави.
• Якщо внутрішня поверхня пуховика прострочена, пух буде розподілятися рівномірно і не збиватиметься вниз.
• До фірмових пуховиків додається маленький пакетик зі зразком пуху. Крім цього, якісні речі оздоблені фірмовою фурнітурою (“блискавками” та заклепками з фірмовими значками).
26.10.2006 |
Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2006p. На головну сторінку |