Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №781 від 20.10.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Небезпека осінньо-зимового періоду

Як свідчить статистика, з настанням осінньо-зимового періоду значно зростає кількість пожеж та трагічних випадків на них, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, газових приладів та електрообігрівачів.

Досить сказати, що лише у Рівненській області за минулорічний опалювальний сезон було зареєстровано 632 пожежі, якими завдано збитків на суму понад 84 млн. грн. Але ніякі матеріальні втрати не можуть бути порівняні трагічними наслідками пожеж. У полум‘ї загинуло 25 громадян, в тому числі 3 дітей. Ще 13 осіб отримали травми.

Ці невтішні дані є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей проявляють недбалість, не звертають увагу на дотримання протипожежного режиму. Майже всі пожежі з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, переважно сільської місцевості. В основному лихо приходить в будинки самотніх пенсіонерів, інвалідів та безробітних людей. Адже вони не мають коштів на виконання протипожежних заходів і мешкають здебільшого у старих дерев‘яних хатах, де прилади пічного опалення та електрообладнання вже давно застаріло, належним чином не обслуговується та не ремонтується. Як наслідок, найбільша кількість пожеж та загиблих на них людей реєструється в осінньо-зимові місяці року, тобто коли люди починають інтенсивно використовувати прилади опалення та електрообігрівачі.

Ще однією з найпоширеніших причин пожеж та загибелі людей на них є куріння у ліжку, найчастіше у нетверезому стані. Зараз в області, переважно на селі, проживає чимало непрацюючих громадян, які часто використовують свій вільний час для вживання алкогольних напоїв. Це знижує рівень відчуття особистої безпеки. Враховуючи те, що у холодну пору алкогольні напої розпиваються в помешканнях, це врешті решт призводить до пожеж в житловому секторі. Розвиток подій іде за одним і тим же сценарієм. Людина випила, потім закурила у ліжку та не помітила, як задрімала і при цьому випустила недопалок з рук.

Ці та інші фактори з року в рік негативно впливають на стан пожежної безпеки та стають причиною десятків трагічних випадків під час осінньо-зимового періоду.

Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області вкотре застерігає: щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, електрообігрівачів та дотримайтесь протипожежних вимог під час їх експлуатації.

Пам‘ятайте, що ваша особиста безпека та безпека рідних і близьких вам людей, залежить насамперед від вас самих!

20.10.2016Заступник начальника ДПРЧ-1 ДПРЗ-3 ГУ ДСНС України у Рівненській області Олег Горопаха



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2016p. 
На головну сторінку