Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №781 від 20.10.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Експрес «Наполеон»

Експрес «Наполеон»

На форму 24см: Тісто: 500гр.борошна 300гр.масла холодного 1 жовток 1ст.л.оцту 9% 100мл води холодної Крем «Дипломат»: 500мл молока 4 жовтка 1ст.цукру 1ст.л.крохмалю 300мл вершків від 33% Цедра одного лимона

Спочатку робимо тісто: пробиваємо блендером масло з борошном до утворення крихт, додаємо жовток, і воду з оцтом, швиденько замішуємо тісто, буквально просто ліпимо кулю. Кладемо тісто в пакет і в холодильник на одну годину.

Для крему доводимо половину молока до кипіння. Другу половину змішуємо з крохмалем, жовтками, цукром та цедрою, всю цю суміш додаємо до гарячого молока, і заварюємо на маленькому вогні до густого стану. Перекладаємо крем в іншу миску, ставимо в холодну воду і охолоджуємо, постійно помішуючи. Вершки збиваємо до стійких пік, додаємо до холодного крему, обережно вимішуючи. Готовий крем зберігаємо в холодильнику.

Охолоджене тісто розкачуємо, вирізаємо коржі потрібного розміру, перекладаємо коржі на деко, яке нічим не змазуємо. Кожен корж наколюємо виделкою, щоб не дуже здувалися. Випікаємо 5-7 хвилин при 200С° до золотистого кольору. Охолоджуємо . Тісто не відрізняється від класичного.

В правильному «Наполеоні» висота крему в два рази більша ніж висота коржа, оскільки частина крему має увібратися в тісто. Тому щедро промазуємо кожен корж кремом, обсипаємо готовий торт крихтами і маємо два варіанти: якщо ви прихильники хрумкого, розсипчастого торта, де тісто з кремом ледь знайомі, то подаєте до столу відразу, а якщо любите просочені, «мокрі» торти, де тісто з кремом вже поєдналося – зачекайте кілька годин.

Більше цікавих рецептів можна знайти на сайті PIKA.RV.UA

20.10.2016



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2016p. 
На головну сторінку