Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №264 від 02.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Привіт ерудитам!

Збірна команда ерудитів з Рівного в Миколаєві на попередньому етапі чемпіонату України з гри "Що? Де? Коли?"

Що наше життя? Гра. Інтелектуальна

"Рівне" - у першій лізі

Ерудити 41-ієї команди з майже всіх областей України взяли участь у перехідному етапі чемпіонату України з гри “Що? Де? Коли?”, який минулими вихідними проходив у Миколаєві.

“Що наше життя? Гра”, - співає герой “Пікової дами” Олександра Пушкіна. Для більшості ерудитів цей принцип став основою життя. В усіх куточках України нині діють об’єднання, які пропагують серед молоді інтелектуальний рух. Щороку кращі з кращих, чи найрозумніші з розумних, змагаються у попередніх етапах чемпіонату України, аби відібрати команди для вищої, першої та другої ліг. Цього року честь Рівненської області у південному місті Миколаїв відстоювала збірна команда ерудитів “Рівне”, до складу якої увійшли Мирослав Кроль, Вадим Гнесь, Василь Бойко, Андрій Брижатий, Геннадій Бєлий та капітан - Володимир Попик (на фото зліва). Дістатися у таку далечінь місцеві ерудити змогли завдяки допомозі Рівненського міського відділу у справах сім”ї, молоді та спорту, міської партії “Батьківщина” та обласної - “Вперед, Україно!”.

Приємною несподіванкою змагань виявилася велика зацікавленість турніром з боку Миколаївської обласної державної адміністрації. До речі, сама гра проходила в її приміщенні, а турнір отримав назву “Влада підтримує інтелект”. Місцевий губернатор Олександр Садиков особисто відкрив турнір. За регламентом змагань, команди повинні були відповісти на 90 запитань, розбитих на 6 турів. До речі, у спортивному “Що? Де? Коли?” всі команди грають одночасно, хвилину обдумують відповідь на запитання і записують її на спеціальній картці, яку й здають журі. За кожну правильну відповідь нараховують один бал.

У перший день, суботу, ерудити відіграли 4 тури. Кращі з команд, за їх підсумками, змогли взяти участь у розважальному “Брейн-рингу”, де переможці традиційно отримали призи від спонсорів.

Наступного дня, в неділю, знавців чекав ще один приємний сюрприз. На гру завітав міністр у справах сім”ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Аби дізнатися, що таке “Що? Де? Коли?”, він спочатку кілька хвилин пробув у залі, наситився ігровою атмосферою. Вітаючи учасників змагань, міністр зазначив, що місцева влада зробила правильно, коли запросила у свої стіни інтелектуальну молодь. Тепер потрібно, аби цей приклад наслідували й в інших містах. А також пообіцяв підтримку руху ерудитів на загальнодержавному рівні.

Після закінчення гри, журі оголосило результати, згідно з якими до вищої ліги потрапили славнозвісні команди “Стірол” (Горлівка), “Славянє” (Дніпропетровськ), “Кредо” (Сімферополь) та “Легіон” (Одеса). До першої ліги ввійшли 16 команд, серед яких було і “Рівне”. Це, як виявилося, єдина команда із Західної України, яка змогла підвищитися у класі. Наступні змагання наших ерудитів чекають 10 грудня, коли відбудеться перший етап гри “Що? Де? Коли?” серед команд вищої та першої ліги.

Запитання з турніру

В конце мая 2006 года Нацбанк Украины ввёл в обращение третью монету из недавно начатой серии. На ней изображены два человека. Мы не просим вас назвать их имена. Какое слово написано на реверсе этой монеты?

Ответ: Близнецы. Комментарий: Серия посвящена знакам зодиака.

* * *

Алина Кудряшова утверждает, что филологический факультет похож на джаз, ведь и там, и там... Закончите её мысль двумя словами.

Ответ. ...только девушки.

02.11.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2006p. 
На головну сторінку