№785 від 17.11.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Кава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня.
Каву зберігаємо у холодильнику
Каву потрібно зберігати у герметично закритих ємкостях. Якщо кава в зернах, то це повинні бути місця з мінімальною вологістю. Якщо мелена - то її можна зберігати у закритій ємкості у холодильнику. Не варто каву тримати місяць. Максимум – тиждень-два.
«Ідеально міцна» кава
Для варіння в турці меленої кави в середньому потрібно 2 ч. л. на чашку води (180 мл). Для надання міцності проварити каву в турці кілька разів. Довести до кипіння, але не кип’ятити, зняти напій з вогню, перемішати і знову на вогонь.
Мякий смак
Щоб кава мала м’який смак додайте 1/2 ч. л. вершкового масла.
Карамельний присмак
Для смачного еспресо мелену каву треба змішати з 1/2 ч. л. коричневого цукру на повільному вогні, а потім додати воду. Можна також в готову каву додати какао. Такий напій подарує гарний настрій на весь день.
17.11.2016 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2016p. На головну сторінку |