Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №786 від 24.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Всеукраїнський форум присвятили Нілу Хасевичу

Всеукраїнський форум присвятили Нілу Хасевичу

Уродженцю Рівненщини, видатному діячу та графіку Нілу Хасевичу присвятили Всеукраїнський форум. Понад півсотні мистецтвознавців, художників та науковців з усієї України приїхали на Рівненщину, аби взяти участь у Всеукраїнському форумі «Українське державництво в образотворчому мистецтві на прикладі Ніла Хасевича».

Форумчани зі Львова, Тернополя, Києва, Чернігова та Рівного ділитимуться своїми дослідженнями щодо маловідомих сторінок діяльності митця. У подальшому ці напрацювання будуть використані під час викладання предмету мистецтвознавства у навчальних закладах, художніх студіях.

Захід організований за підтримки Міністерства молоді і спорту України та Рівненської облдержадміністрації.

«Дуже приємно, що ініціатором форуму є влада. Війна на Сході підсилила інтерес держави до подібних заходів. Адже вони сприятимуть консолідації людей навколо посилення національно-патріотичного виховання», - розповів проректор з наукової роботи Львівської національної академії мистецтв Роман Яців.

Таким чином на мистецьких прикладах формуватимуть національну свідомість у молоді.

За словами начальника управління у справах молоді і спорту Рівненської облдержадміністрації Віталія Ліпського, на Рівненщині часто проводяться заходи, що спрямовані на формування в молоді національно-патріотичної позиції.

«Ніл Хасевич – уродженець Рівненщини, видатний діяч та графік, що відомий не тільки в Україні, а й за кордоном. У Рівному є вулиця, названа в його честь, пам’ятник. А цього року ще й заснована обласна премія імені Ніла Хасевича. Водночас форум сприятиме ще більшій популяризації діяльності нашого земляка», - зазначив Віталій Ліпський.

Програмою форуму передбачена екскурсія учасників на батьківщину митця – село Дюксин Костопільського району, а також відвідини Волинського краєзнавчого музею, у якому форумчани ознайомляться з історичними фактами з життя та творчістю Ніла Хасевича.

24.11.2016



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2016p. 
На головну сторінку