Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №791 від 29.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Про законність повернення навчальному закладу 95 га землі

Про законність повернення навчальному закладу 95 га землі

За результатами розгляду судом апеляційної скарги прокуратури Рівненської області визнано недійсним договір користування земельною ділянкою вартістю 4,1 млн грн та її повернуто державі.

Йдеться про 95 га землі у смт. Демидівка, що були передані у 2013 році одним із навчальних закладів у користування приватному підприємству за договором про співпрацю.

Однак прокуратурою встановлено, що правочин між сторонами є удаваним, а вказаний договір - фактично прихованим договором оренди земельної ділянки, якою начальний заклад розпорядився у порушення вимог законодавства, без погодження Кабінету Міністрів України та профільного Міністерства.

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір користування землею та повернути її у власність держави в особі Міністерства освіти і науки України.

Проте суд першої інстанції позовні вимоги прокуратури не задовільнив, у зв’язку з чим прокуратура Рівненської області звернулася із скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду, послідовно та принципово відстоюючи позицію захисту інтересів держави та начального закладу.

У результаті – судом апеляційної інстанції підтверджено законність вимог прокуратури Рівненщини. Відтак незаконне рішення суду першої інстанції скасовано, а позов прокуратури про визнання договору недійсним – задоволено.

29.12.2016Прес-служба прокуратури Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2016p. 
На головну сторінку