Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №792 від 12.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

10 новорічних забобонів. Чому не варто в них вірити?

На Новий рік існує безліч прикмет, дотримуючись яких, наступний рік повинен стати більш успішним, ніж попередній. Це забобони та «правила поведінки» в новорічну ніч, найпоширеніші серед яких: зустрічати Новий рік у веселій та дружній компанії, за багатим столом, не позичати гроші в борг 1 січня тощо.

Проте психологи та екстрасенси наголошують, що в будь-якому випадку все залежить від людини, а церква такі забобони взагалі забороняє.

«Церква негативно ставиться до забобонів, гороскопів та різних марновірств. Люди довіряють зараз більше якомусь забобону чи язичницькому обряду, ніж Богу. Цим ми принижуємо Бога, - переконує Василь Гдешинський, священик Київського патріархату з Кіровоградської області. – Проте церква нічого не має проти того, коли люди готують страви, накривають столи та в сімейному й дружному колі зі щирою душею проводжають старий рік».

Психоаналітик Руслана Безпальча радить ставитись до забобонів як до гри, але ні в якому разі не сприймати їх як останню інстанцію. Тобто, коли якісь звичаї веселі та можуть допомогти, то це варто робити, але постійно жити в певних установках – небезпечно.

«Варто задуматись, наскільки наше життя в наших руках, або наскільки воно залежить від якогось одягу, іграшки чи певної дії, - каже Руслана Федорівна. – Я б радила хіба починати Новий рік з позитивних емоцій, а проводжаючи старий, провести невибагливий ритуал. За новорічним столом підвести підсумки минулого року, згадати всі події та лишити негатив позаду, налаштуватись на краще життя з новими планами та мріями».

Екстрасенс Людмила Захарченко наголошує на тому, що потрібно прислухатись до своєї інтуїції та навчитись, перш за все, вірити в себе.

«У забобонах є сенс, якщо людина в них вірить. Коли маєте можливість викинути всі старі речі, то викидайте, коли хочете зустріти Новий рік у новому одязі – купуйте все нове. Головне, щоб це було ваше бажання. Якщо хочете зустріти Новий рік на самоті – це ваше право. Головне, як ви до цього поставитесь», - розповідає Людмила.

«Позитивні» забобони, поширені серед українців:

1. Першого дня не братися ні за яку роботу, бо весь рік доведеться тяжко працювати.

2. Не починати Нового року з боргів, аби не розплачуватись весь рік.

3. У ніч на Новий рік зробити подарунки тим, хто потребує допомоги. Тоді доля віддячить тобі.

4. У ніч перед Новим роком спати без подушок, щоб цілий рік не боліла голова.

5. Коли б’ють куранти, треба встигнути на папері написати бажання, спалити його, а попіл висипати в келих з шампанським та випити до дна. Тоді бажання здійсниться.

6. Перед святом треба прибрати домівку та викинути весь непотріб. Таким чином ви звільняєтесь від усього непотрібного і неприємного. Створюєте простір для нового.

7. На кожен удар курантів треба подумки промовляти найзаповітніше бажання. Встигнете це зробити, у новому році воно обов’язково здійсниться.

8. У новорічну ніч треба одягнути щось нове. Це символізує те, що наступний рік буде успішний.

9. Ялинку треба трішки прикрасити монетами і купюрами. Це принесе у дім гроші.

10. Повісити на ялинці маленьку підкову. Вона символізуватиме вдалий наступний рік.

12.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2017p. 
На головну сторінку