Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №792 від 12.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Тест-драйв квадроцикла закінчився тюрмою

Торік 26 жовтня близько 18-ї години громадянин Д., житель Києва, зустрівся у селі Велика Омеляна Рівненського району з місцевим мешканцем, власником квадроцикла, з приводу купівлі транспортного засобу. Оголошення про його продаж вартістю майже 148 тисяч гривень потенційний покупець побачив на одному з рекламних сайтів. І все б нічого, якби продавець не дозволив провести тест-драйв квадроцикла без супроводу. Уже через 10 хвилин власник транспортного засобу з таксистом, який привіз Д. до Великої Омеляної, кинулися на пошуки незнайомця, котрі виявилися марними. Правоохоронці невдовзі затримали підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення і той постав перед судом.

6 жовтня 2016 року Рівненський районний суд визнав киянина Д. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно), та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією майна.

Прокурор у кримінальному провадженні, обвинувачений Д. оскаржили вирок суду першої інстанції в апеляційному порядку.

Одночасно в суді апеляційної інстанції обвинувачений намагався довести свою невинуватість у вчиненні аналогічного кримінального правопорушення та скасувати вирок Рівненського міського суду від 2 вересня 2016 року, яким його засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна із закриттям кримінального провадження.

Однак 31 жовтня 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги прокурора та обвинуваченого Д., вивчивши обставини справи, а також взявши до уваги той факт, що обвинувачений Д. винен ще і в іншому злочині, вчиненому ним до постановлення попереднього вироку, апеляційну скаргу прокурора задовольнила частково, апеляційну скаргу Д. залишила без задоволення. Суд апеляційної інстанції вирок Рівненського районного суду від 6 жовтня 2016 року щодо обвинувачення Д. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України, в частині призначеного покарання, скасував та ухвалив новий вирок, яким громадянина Д. засуджено за ч.2 ст. 289 КК України та, шляхом часткового складання призначених покарань і за вироком Рівненського міського суду від 2 вересня 2016 року, призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років 1 місяць із конфіскацією належного йому на праві власності майна.

12.01.2017Сергій Єремейчук, суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2017p. 
На головну сторінку