Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №792 від 12.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Службове розслідування стосовно працівників поліції

Прокуратурі Рівненської області з мережі Інтернет та публікацій ЗМІ стало відомо про те, що жителька м. Рівне неодноразово повідомляла поліцію про викрадене майно – дитячий візочок, але навіть після того, як власними силами було знайдено викрадену річ, її знову фактично втрачено через зволікання правоохоронців.

Вивчивши дане питання, прокуратура встановила, що дійсно мав місце факт неналежного реагування працівниками поліції Рівненської області на повідомлення заявниці, а також невжиття належних заходів до викриття та припинення правопорушення.

Зокрема, з’ясовано, що поліція зареєструвала лише повторну заяву рівнянки про вчинення крадіжки. А після виявлення потерпілими викраденого візочка у ломбарді та ідентифікації його за серійним номером в присутності поліцейських, ті не вжили заходів щодо вилучення майна. У свою чергу це призвело в подальшому до його фактичної втрати (реалізації).

Такий стан справ та наведені порушення вимог Закону України «Про Національну поліцію» і відомчих наказів аж ніяк не сприяють забезпеченню законності та захисту громадян від неправомірних посягань, а також оперативному викриттю злочинів та осіб, що їх вчинили.

Тому, зважаючи на викладене, прокуратура Рівненської області звернулася з листом до керівництва ГУНП в Рівненській області з вимогою невідкладно провести службове розслідування з метою встановлення причини та умов, які сприяли таким порушенням, вжити заходів щодо недопущення їх у подальшій роботі та вирішити питання про притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

12.01.2017Прес-служба прокуратури Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2017p. 
На головну сторінку