Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №795 від 02.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівненська ОДА промоніторила ціни на проїзд

Рівненська ОДА промоніторила ціни на проїзд

Управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА провело моніторинг вартості проїзду у північному напрямку області.

Нагадаємо, тиждень тому за дорученням голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка була ініційована зустріч обласної влади із місцевими перевізниками у зв’язку із ситуацією, що склалася із підняттям цін на перевезення. У результаті сторони заключили угоду щодо підвищення вартості тарифів на проїзд до 30 %.

Як показали результати моніторингу, перевізники Рівненщини дотримуються домовленостей, які вони заключили з Рівненською ОДА.

«Сьогодні відсутнє державне регулювання тарифів. Тому Рівненська ОДА у результаті перемовин заключила угоду. Згідно якої вартість на міжміських маршрутах складає 60 копійок за пасажиро-кілометр, а на приміських – 65 копійок. У результаті моніторингу цін на проїзд можна зробити висновок, що перевізники зважили на соціальну складову населення і на окремих маршрутах вартість встановили навіть нижчу, від розрахованої згідно угоди», - зазначив керівник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра.

Так, за розрахунками маршрут від Рівного до Березного повинен коштувати 47 гривень, проте перевізник встановив ціну 42 гривні. Вартість проїзду від обласного центру до Варашу піднялася від 70 до 90 гривень, тобто за кілометр пасажири сплачують 57 копійок. Водночас з Рівного до Костополя ціна одного пасажиро-кілометра становить 59 копійок, тобто навіть не перевищує норму для міжміського маршруту.

За словами Федора Мисюри, наразі інформації про перевищення вартості проїзду у північному напрямку згідно домовленостей між ОДА та перевізниками немає.

02.02.2017



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2017p. 
На головну сторінку