Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №795 від 02.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Великобританія готова посилити співпрацю

Рівненщину відвідала перший секретар Посольства Великої Британії в Україні з політичних питань Ребекка Лохна.

Дипломатка зустрілася із керівництвом Рівненської ОДА.

Посадовці ознайомили представника Посольства з соціально-економічною та політичною ситуацією на Рівненщині, а також обговорили налагодження більш тісної співпраці у різних сферах.

Зокрема, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко окреслив найголовніші точки розвитку в галузі економіки області та запевнив іноземну гостю у важливості підтримки їхньої країни, а особливо у співпраці з інвесторами. «Рівненщина завжди готова до співпраці з нашими іноземними партнерами. І Велика Британія для нас є другою у залученні інвестицій. Ми готові забезпечити максимальну підтримку з нашого боку», - зазначив посадовець.

Заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко розповіла про розподіл політичних сил в обласній та місцевих радах, залучення громадськості до прийняття управлінських рішень, реабілітацію учасників АТО, перебування переселенців, релігійну ситуацію, освітню систему та розвиток туризму на Рівненщині.

У свою чергу Ребекка Лохна запевнила, що Велика Британія готова посилити зовнішню торгівлю та сприяти інвестиціям.

«Ми зацікавлені в тому, щоб допомогти Україні з розвитком та впровадженням реформ. І чим більше Рівненщина, як і кожен регіон України, буде просуватися у напрямку введення реформ, тим більше ми будемо радити своїм інвесторам, аби вони відкривали представництва в Україні», - відзначила дипломатка.

Одним з пріоритетних питань, якими цікавилася Ребекка Лохна – проведення децентралізації.

Ігор Тимошенко ознайомив посла із ситуацією щодо процесу утворення об’єднаних територіальних громад на Рівненщині. Зокрема, розповів про проекти, які реалізуються в нашій області за підтримки міжнародних донорів – Асоціацію міст України та Регіональний центр реформ.

Ребекка Лохна повідомила, що невдовзі Британський Уряд реалізовуватиме 5-річний проект щодо підтримки розвитку адміністративних та електронних послуг, тому є можливість залучення до нього Рівненщини. Крім того, посол запевнила про підтримку в інвестуванні підготовки управлінців в ОТГ.

02.02.2017



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2017p. 
На головну сторінку