Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №795 від 02.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Юрій Вірт:

Юрій Вірт:

«Для мене «Верес» - це крок вперед»

П’ятиразовий чемпіон України, п’ятиразовий переможець Кубку України, володар Кубку УЄФА, учасник Єврокубків, та гравець національної збірної України. Усе це – лише частина досягнень футболіста Юрія Вірта. За час тренерської роботи він також вже встиг попрацювати у донецькому «Металурзі» та кам’янській «Сталі». А у грудні минулого року – приєднався до тренерського штабу Народного Клубу «Верес». Нині Юрій Вірт разом із командою перебуває у Східниці, де рівняни проводять перший у новому році тренувальний збір. А після контрольного поєдинку із молодіжним складом львівських «Карпат», в якому «червоно-чорні» перемогли – 2:1, старший тренер НК «Верес» люб’язно погодився на невелике інтерв’ю.

- Юрію Миколайовичу, розкажіть детальніше, як Ви потрапили до Народного Клубу?

- Вже розповідав раніше, що мене запросив попрацювати разом Володимир Іванович Мазяр. Він кликав мене до Рівного одразу, коли прийняв команду. Але тоді я не зміг приєднатися до «Вересу» через обставини. Потрібно було облаштувати побут для родини після переїзду до Львова. Тому, сказав, що зможу розпочати роботу лише взимку. Так і сталося. З Володимиром Івановичем ми разом працювали у «Сталі». Такі ж обов’язки я виконуватиму і тут. У «Вересі» підібрався чудовий тренерський штаб, який здатен виконувати серйозні завдання.

- Чи не вважаєте, що робота у «Вересі» після кам’янської «Сталі» - це якоюсь мірою крок назад? Адже «Сталь» нині виступає в УПЛ?

- Під час моєї роботи у «Сталі» я пережив чимало позитивних моментів. Сподіваюся, ще більше їх буде у Рівному. Знаєте, іноді краще зробити крок вниз і знову піднятися вгору, аніж впасти з гори вниз. Для мене «Верес» - це крок вперед.

- Чи були Ви вже у Рівному і чого очікуєте від роботі у «Вересі»?

- Так, я вже був у Рівному. З розмов із колегами і з власних спостережень, знаю, що найбільша проблема – це інфраструктура. Стадіон, тренувальні поля, автобус. Але керівництво клубу усі ці проблеми розуміє і щодня працює над їх вирішенням. Адже ми хочемо тягнутися до провідних футбольних клубів. Що ж до очікувань, то дуже добре, що перед командою стоять конкретні задачі. Проміжне друге місце у чемпіонаті Першої ліги – це хороший результат. Ми повинні його закріпити навесні. Ну і звісно, усі футболісти і тренери мріють про вихід до УПЛ.

- У контрольному матчі проти молодіжки «Карпат» вперше в новому році зіграли футболісти основного складу НК «Верес». Які ваші враження від гри?

- Так, це був перший такий матч. Ми не тренувалися з м’ячами, бо перший збір – це здебільшого кросова підготовка. Враження – позитивні. Звісно, далося взнаки, що грали на штучному полі. Видно, що хлопці ще не працювали з м’ячем. Але це все ще налагодиться. Попереду ще багато контрольних матчів і я впевнений, що навесні команда знову вийде на той рівень, що і в першій частині сезону.

- Якою була установка на контрольний матч проти «Карпат»?

- Потрібно було перевірити, в якому функціональному стані зараз перебуває команда. Побачили і позитив, і негатив. Ми ще втягуємося в активну роботу. Будемо працювати над тим, аби прибрати недоліки.

- Наступний контрольний матч команда гратиме проти «Руху», потім – МФК «Миколаїв». За якими критеріями підбирали суперників?

- Поряд з нами до весняної частини сезону готується не так багато команд. Тому, вибір був не великим. Але «Рух» та МФК «Миколаїв» - добротні і амбітні команди. Вважаю, що це будуть дуже цікаві матчі.

02.02.2017Інформаційна служба НК «Верес»



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2017p. 
На головну сторінку