Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №796 від 13.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як підключити мобільний Інтернет

Як підключити мобільний Інтернет

І так, нам необхідно підключити 3G, як це зробити, розглянемо на прикладах трьох основних мобільних операторів з діючою ліцензією на зв'язок третього покоління. Що нам для цього знадобитися і які настройки необхідно вносити в створеному підключенні. Про це і піде мова.

Мобільний інтернет став невід'ємною частиною ноутбуків і планшетів. Зручність у відсутності прив'язки до місця популяризувала послугу до неймовірних масштабів. Практично в будь-якій точці нашої країни, ми отримуємо досить швидкий інтернет за помірну ціну. Не треба шукати безкоштовні точки WiFi, у нас своя бездротова мережа, але про це нижче.

Підключаємо 3G Інтертелеком або Peoplenet.

Я об'єднав цих двох операторів в один пункт, так як вони обидва працюють в одному стандарті зв'язку, все обладнання взаємозамінне як в мережі одного, так і іншого провайдера. Для підключення 3G нам знадобитися модем стандарту CDMA, якщо у нас такого нема, тоді потрібно купить модем Интертелеком. Далі вибираємо тариф, все пропозиції можна подивитися перейшовши в розділ тарифів. Залежно від модему, або прописуємо профіль в програмці встановленої з модему, хоча за часту ці профілю вже створені за замовчуванням. Або створюємо стандартне підключення з наступними параметрами:

Номер дозвону стандартний для обох операторів # 777

А ось логін і пароль для доступу в інтернет різні:

Інтертелеком в разі Rev A тарифу ім'я користувача і пароль будуть IT

У разі Rev B тарифу 3G_TURBO

Для Peoplenet логін складається з номера телефону і стандартної приставки, приклад: 80921234567@people.net.ua, пароль за замовчуванням 000000, якщо не змінювався самостійно.

Куди простіше йде справа з мобільними 3G роутерами, в які всі ці параметри прописуються один раз, не посередньо в сам пристрій. У таких пристроях всі рухи тіла зводяться до натискання однієї єдиної кнопки включення. Після пари секунд очікування реєстрації в мережі, ми побачимо наше пристрій в WiFi мережах, вводимо один раз пароль на бездротову мережу, зазвичай знаходиться під задньою кришкою і вже ми з 3G.

Як підключити 3G ТриМоб.

Цей оператор використовує дуже поширену технологію в Європі. Більшість планшетів з 3G працюють саме з ТриМоб, але не з операторами, з настройками яких ми познайомилися вище. Якщо ми є представниками пристрої з вбудованим 3G модулем, то просто купуємо стартовий пакет і користуємося. В іншому випадку набуваємо модем UMTS, встановлюємо стартовий пакет і підключаємо модем в USB. У разі модемів торгової марки Huawei, програмка встановлюється з самого модему, тиснемо кнопку "Підключити" і користуємося.

Для створення стандартного підключення, номер дозвону * 99 # Ім'я користувача і пароль залишаємо порожніми.

З мобільними точками доступу GSM стандарту, всі налаштування для підключення 3G аналогічні як і з подібними пристроями СДМА стандарту. Встановлюємо SIM картку, тиснемо кнопку включення, знаходимо нашу мережу WiFi і користуємося.

Як бачимо, не все так і складно з настройками і підключенням мобільного інтернету. Залишається вибрати тарифний план, який нам буде найбільш вигідний, але ця тема іншої статті ...

13.02.2017



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2017p. 
На головну сторінку