Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №798 від 23.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Звільнити Миколу Драганчука цілком реально,

Звільнити Миколу Драганчука цілком реально,

впевнений Володимир Ковальчук

Після кількох місяців затишшя ситуація в рівненській обласній раді почала знову загострюватися. Про це говорить і той факт, що нещодавно був зареєстрований проект рішення: «Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Драганчука Миколи Миколайовича». Його автор депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Ковальчук. Ми попросили його прокоментувати таку ініціативу.

Пане Володимире, чому ви вважаєте, що потрібно змінити голові обласної ради?

Тут все просто Микола Драганчук не справляється з обов’язками голови, від чого страждають інтереси мешканців області, і тому депутати обласної ради повинні звільнити його із займаної посади.

Які конкретно претензії є до діяльності нинішнього голови?

Їх багато. На свої сторінці у мережі Фейсбук, я виклав їх докладно, але зараз зупинюсь на найбільш кричущих прикладах. Фактично пан Драганчук усунувся від вирішення найбільш болючих проблем нашого краю. Коли була стрілянина із жертвами в «бурштиновій зоні» він спокійно відправився у відпустку. Хіба може відпочивати голова обласної ради коли в області йдуть справжні бої, і гинуть люди? Принаймні потрібно була задіяти усі важелі впливу, які є у голови, аби навести лад в північних районах. Але керівництво обласної ради фактично усунулось від вирішення цієї проблеми. Скажу більше – саме за час головування пана Драганчука, нарешті вдалося офільованими до влади фірмам почати отримувати землю в північних районах області, яку вони будуть використовувати для видобутку бурштину. Хочу нагадати, що за той час, коли я керував обласною радою жодного дозволу на це ділкам не вдалося отримати. Про розподіл коштів, які є в обласному бюджеті після перевиконання бюджету 2016 року потрібно зупинитися окремо. Фактично левову їх частину отримують округи, які представляють депутати правлячої в обласній раді більшості – це «Батьківщина» та БПП. Це несправедливо і незаконно. Нарешті, – пан Драганчук почав реорганізацію апарату обласної ради, який призведе до того, що він одноосібно буде контролювати новостворене управління комунальної власності (на сьогоднішній день є відділ комунальної власності, що підпорядковується першому заступнику голови обласної ради). Таким чином ми маємо більш ніж достатньо фактів для того, аби подякувати Миколі Драганчуку за роботу і звільнити обласну раду від його керівництва поки ще не пізно…

Скажіть, наскільки відставка голови обласної ради реальна при нинішній ситуації в раді?

Цілком реальна. Річ у тім, що в Рівненській обласній раді створилася парадоксальна більшість – це «Батьківщина», яка на всеукраїнському рівні є найбільшим ворогом діючого президента і Юля Тимошенко все робить, аби позбавити Петра Порошенка влади, і «Блок Петра Порошенка», який на тому ж всеукраїнському рівні бореться із Юлією Тимошенко. Тобто антагоністичні політичні сили дивним чином об’єднались в одній окремо взятій рівненській обласній раді. Враховуючи той факт, що представник «Батьківщини» пан Драганчук усе робить для, аби на наступних президентських виборах, яків вже «не за горами» Тимошенко набрала максимальну кількість голосів в області, альянс БПП з «Батьківщиною» є доволі ризикований для пропрезидентської політичної сили.

23.02.2017Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2017p. 
На головну сторінку