Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №798 від 23.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Відбулась зустріч із родинами Героїв Небесної Сотні

На зустрічі із владою були присутні сім’ї усіх чотирьох Героїв з Рівненщини – Георгія Арутюняна, Валерія Опанасюка, Олександра Храпаченка та Івана Городнюка.

Присутні пригадали трагічні події трирічної давнини. Рідні загиблих на Майдані розповіли про своє життя та активну участь у громадському русі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Наша молодь має виховуватися на подвигах сучасних Героїв, рости на їх прикладах. Тому дуже добре, що у краєзнавчому музеї створили експозицію, присвячену подіям Революції Гідності», - зазначила Анна Адамчук, дочка загиблого Георгія Арутюняна.

Експозиція «Творці історії», що у Рівненському краєзнавчому музеї, почала діяти місяць тому.

Її ініціатором став голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який й сам був активним учасником Революції Гідності. Експонати виставки – знаряддя самооборони, військове спорядження, фрагменти боєприпасів, зброя, документи та світлини учасників подій Майдану та АТО.

Загалом пам’ять Героїв Небесної Сотні шанують по всій Рівненщині, розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Побудовані пам’ятники та пам’ятні знаки, закладено алеї на їхню честь, перейменовуються вулиці, на приміщеннях шкіл і вузів встановлюються меморіальні дошки.

Під час зустрічі дітям родин Героїв передали книги та іграшки, також їм передбачена матеріальна підтримка.

Насамкінець перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський зазначив, що родини можуть звертатися зі своїми питаннями та проблемами будь-коли, влада готова їх завжди підтримувати.

Потому рідні загиблих відвідали експозицію «Творці історії», а вже в понеділок, 20 лютого – у День Героїв Небесної Сотні – вони зустрілися із керівництвом держави, Прем’єр-міністром України та Генпрокурором, а також взяли участь у загальноукраїнських пам’ятних заходах. 

23.02.2017



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2017p. 
На головну сторінку