Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №798 від 23.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

«Раритети князівської бібліотеки» -

«Раритети князівської бібліотеки» -

до річниці від дня народження Василя-Костянтина Острозького

В Острозі з нагоди 491-ї річниці від дня народження видатного політичного, культурно-освітнього діяча, фундатора першої вищої школи в Східній Європі князя Василя-Костянтина Острозького провели низку заходів.

Музей Національного університету «Острозька академія» спільно з Музеєм книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника м. Острога організували акцію «Раритети князівської бібліотеки». Усі охочі отримали унікальну нагоду побачити книги, які гортали студенти в шістнадцятому столітті.

Крім того, можна було відвідати мистецьку лекцію художника-реставратора, відомого краєзнавця, історика, колекціонера Миколи Бендюка «Таємниці портретів князів Острозьких». Він ознайомив із портретами князівського роду та розповів, яке зображення відповідало реальному вигляду князя. Також він охарактеризував роботи художників, які у своїй творчості звертались до зображення князівського роду – зокрема, твори Юзефа Косинського, Теофіла Копистинського, Костянтина Александровича і нашого сучасника Юрія Нікітіна. Микола Бендюк зауважив, що картини, на яких зображено князівський рід, зберігаються у багатьох музеях світу. Однак, острожани та гості міста мають можливість переглянути чималу колекцію портретів князів Острозьких безпосередньо у їхньому замку – нині головному музеї КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради.

23.02.2017Прес-служба Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2017p. 
На головну сторінку