Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Діти на Рівненщині взяли участь у «Розминці від чемпіона»

Спортивно-масові заходи невпинно продовжують крокувати по загальноосвітнім навчальним закладам Рівненської області. Черговим місцем, куди в рамках «Розминки від чемпіона» завітали працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради разом з Відділенням НОК України в Рівненській області, став НВК «Вілійська ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Острозького району.

Місцеві школярі вже не вперше були залучені до подібних заходів. Раніше вони мали можливість позмагатися між собою в спортивних естафетах і конкурсах, а цього разу в програмі заходу їх очікувала зустріч з видатною спортсменкою, майстром спорту України з легкої атлетики, півфіналісткою Чемпіонату Світу серед юнаків та дівчат у Франції в 2011 році та Чемпіонату Світу в США в 2014 році, фіналісткою Чемпіонату Світу серед юніорів 2013 року у Рієті, Італія та молодіжного Чемпіонату Європи у Естонії в 2015 році - Катериною Климюк.

Молода спортсменка розпочала зустріч зі знайомства, в ході якого розповіла про старт своєї спортивної кар’єри. Виявляється, розпочинала вона не на бігових доріжках, а на футбольних полях, де й робила свої перші кроки в світі спорту. Але з часом її помітили тренери з легкої атлетики і запропонували спробувати себе в цьому виді спорту. Гостя також розпитала в дітей про їхнє спортивне життя, улюблені види активного дозвілля і участь у місцевих змаганнях. Через не надто велику різницю у віці їй було дуже легко знайти спільну мову з дітьми. Вони її уважно слухали і випитували про злети і падіння в ході спортивної кар’єри, досвід участі на міжнародних змаганнях і режим тренувань.

Таке неформальне спілкування тривало достатньо довго і наступним етапом була практична частина, в ході якої Катерина провела для малечі інтенсивну розминку, яку завжди й сама виконує перед початком тренувань. Саме цей етап в підготовці, за її словами, є одним з найважливіших як для професійних спортсменів, так і для аматорів. Адже для того, щоб мати можливість регулярно тренуватися і покращувати свої результати, потрібно залишатися здоровим і не допускати травм. А саме якісна розминка і дозволяє привести м`язи і суглоби в відповідний стан для сильніших навантажень.

Також в програмі заходу була приємна частина для юних художників, котрі готуючись до приїзду гостей взяли участь у конкурсі малюнку на спортивну тематику, який напередодні тривав у школі. З величезної кількості заявлених робіт, організатори обрали три, авторів яких відзначили цінними призами. На завершення зустрічі всі учасники зробили спільне фото і перейшли до тривалого збору автографів і селфі-сесії з гостею.

09.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку