Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як зменшити вологість у ванній кімнаті

Кілька порад, як зменшити вологість у ванній кімнаті

У ванній кімнаті, якщо ви використовуєте її за призначенням, регулярно відбувається процес випару вологи й наступного її осідання на поверхнях.

Таким чином, наша ванна стає ідеальним середовищем для розмноження різного роду бактерій, грибка та цвілі.

Все це негативно впливає на стіни та стелю, сприяє розвитку патогенного середовища, що небезпечно для нашого здоров’я.

Тож, якщо ми не хочемо допустити розвитку грибка та цвілі, потрібно правильно та вчасно зменшувати вологість у ванній кімнаті.

Під час ремонту у ванній кімнаті, використовуйте спеціальні засоби з антисептиком, які не дадуть бактеріям розвиватися. Не забудьте і про якісну вологоізоляцію, що укладається під плитку.

Системи вентиляції

Це перевірений спосіб виведення вологи з приміщення, тому що найчастіше стандартної тяги вентиляційної шахти просто недостатньо. Першою справою переконайтеся, що шахта вентиляції чиста та ніщо не заважає циркуляції повітря. Далі, за допомогою сірника, або запальнички визначте ступінь тяги - просто піднесіть полум’я до решітки і подивіться наскільки язик полум’я тягнеться убік решітки. Якщо сильно вигинається - усе в порядку, вашої вентиляції достатньо, щоб прибирати всю вологу, якщо ж зовсім небагато - тяга дуже слабка.

У цьому випадку рекомендуємо встановити на витяжку вентилятор. Увага! Враховуючи, що вентилятор потрібно підключити в загальну мережу, а найчастіше його підключають до вимикача світла, то робити це має тільки професіонал, адже у ванній є й волога, і електрика, а разом вони - зона підвищеної потенційної небезпеки для життя. Після того, як ви встановите вентилятор, поспостерігайте за тим, наскільки ефективно волога видаляється з вашої ванної.

Провітрювання

Не забувайте регулярно після водних процедур залишати двері у ванну відкритими - тоді й волога, і вся пагубна мікрофлора буде гинути, особливо, якщо поруч є світла кімната, через яку буде проникати багато сонячного світла, тим самим знищуючи бактерії та грибки.

Не сушіть у ванній білизну

Як ви вже зрозуміли, будь-які додаткові джерела вологи будуть тільки погіршувати ситуацію. Сушіть білизну або на спеціальних сушарках, або ж обладнайте систему сушарок на балконі або в господарській кімнаті. Це корисно і для повітря у ванній, і для самої білизни, тому що у неї не буде можливості запрівати.

Сушарка для рушників

Користь від сушарки для рушників більша, ніж очевидна - сушить речі, гріє приміщення, і одночасно висушує повітря від вологи. Розмір радіатора залежить від ваших потреб і площі кімнати. Помітьте, що чим більш волога ваша ванна, тим більшим має бути радіатор. Є два види радіаторів: водні й електричні. Перші не мають потреби в додаткових витратах на електрику - вони теплі завжди, коли в будинку включене опалення або є гаряча вода, другі ж працюють тільки від електрики. І не бійтеся, що він пересушить вам все повітря - температура нагрівання може регулюватися.

Як ви бачите, є кілька способів боротьби з вологою у ванній кімнаті, деякі потрібно продумувати ще на етапі ремонтних робіт, але багато які можна застосовувати вже й після. Головне - бути уважними та регулярно проводити огляд стелі та стін на наявність цвілі.

09.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку