Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Два десятки кулінарних хитрощів

1. Якщо ви не впевнені, що яйця у вашому холодильнику свіжі, просто опустіть їх у склянку з водою. Свіже яйце тоне, старе - спливає.

2. На дно ящика для овочів в холодильнику постеліть паперові рушники. Вони поглинуть зайву вологу і не допустять швидкого загнивання овочів.

3. Не варто виливати ігристе вино, яке втратило гази. Киньте у пляшку одну або дві родзинки - натуральний цукор може творити чудеса.

4. Якщо вам потрібні кілька крапель лимонного соку, не розрізайте лимон навпіл - так він швидко засохне. Замість цього проколіть фрукт металевої шпажкою, і ви отримаєте сік у потрібному обсязі.

5. Щоб трави залишалися свіжими впродовж місяця, складіть пучки у пластикові пакети і покладіть у морозилку. Для розмороження просто покладіть їх на хвилину на гарячу сковорідку.

6. Покладіть лавровий листок у контейнер з борошном, макаронами або рисом і там не заведуться комахи.

7. Щоби позбавити гриби від слизу оберніть їх у паперові рушники.

8. Щоби зробити вчорашні кекси м’якішими, побризкайте на них водою, покладіть в паперовий пакет і відправте у духовку на 10 секунд. Пара швидко відновить їх м’якість.

9. Запобігти висиханню сиру можна, намазав масло або маргарин на обрізану поверхню.

10. Щоби освіжити редис, селеру чи моркву, опустіть їх у ємність з крижаною водою разом зі шматком сирої картоплі.

11. Хрумке печиво краще зберігати окремо від більш вологого.

12 Не відривайте банани від зв’язки доти, доки не вирішили їх з’їсти, - окремо вони псуються набагато швидше.

13. Трохи рису у вашій сільниці сіль від затвердіння. Рис збирає конденсат, через якого з’являються грудки.

14. Не соромтеся запасатися маслом, коли на нього йде розпродаж, адже ви можете зберігати його в холодильнику до півроку. Просто покладіть масло в герметичний контейнер, і воно не буде вбирати запах всього, що зберігається у вас в холодильнику.

15. Щоби сир або сметана зберігалися довше, контейнери або банки, в яких вони зберігаються, поставте в холодильнику догори ногами.

16. Якщо мед став каламутним – розігрійте його в мікрохвильовці на середній потужності протягом 30 секунд, і він знову буде чистим.

17. Щоби зварені макарони не перетворилися на суцільний комок, складіть їх в герметичний пакет і покладіть в холодильник. Коли зберетеся їх розігріти, просто покладіть пакет на кілька секунд в окріп.

18. Сир можна заморожувати. Складіть залишки сира назад в упаковку, добре закрийте і покладіть в морозилку. За день до того, як знову вирішите його з’їсти, перекладіть сир у холодильник. Найкраще цей трюк спрацьовує із м’якими сирами з високим вмістом жиру.

19 За крайньої необхідності вершки можна замінити на йогурт у тих стравах, які не вимагають готування. Але краще в цьому випадку використовувати незбиране молоко або хоча б змішувати з ним йогурт 50 на 50.

20. У пересолений суп спробуйте додати шматочки сирої картоплі або яблука, щоб вони поглинули зайву сіль. Залиште їх варитися на повільному вогні на 10 хвилин, а потім вийміть.

09.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку