Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Закусочний пиріг до кави

Закусочний пиріг до кави

На форму 20 см: Для тіста: 200гр. масла з холодильника 2,5 ст. борошна (може знадобитися більше) 5 ст. л. сметани 0,5 ч. л. соди Для начинки: 0,5 кг цибулі 2 яйця 2 плавлених сирка

Для тіста борошно просіюємо в миску тута ж натираємо на крупній тертушці дуже холодне масло, краще це робити так: масло постійно обкачувати в борошні, а тоді терти, так масло не буде збиватися грудкою. Додаємо сметану, в сметану додаємо соду (не гасимо, її погасить кислота зі сметани). Дуже швидко замішуємо тісто і виносимо його на холод на 2 години.

Для начинки цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору, охолодити, додати сирі яйця, натерті плавлені сиркі (щоб їх зручніше було натирати, тертушку треба змазати олією, а тоді терти сирок). Все змішуємо.

Тісто виймаємо з холодильника, даємо відійти при кімнатній температурі хвилин 10, тоді ділимо на дві частини, меншу і більшу. Більшу розкачуємо розміром трохи більшим як наша форма, щоб зробити припуски на борти. Викладаємо в форму, зверху – начинку. Меншу частину тіста розкачуємо і зверху прикриваємо пиріг. Робимо насічки по всій поверхні і випікаємо при 180С 40-50 хвилин, до темно-золотистого кольору. Даємо охолонути.

09.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку