![]() |
№802 від 23.03.2017p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Пропонуємо вашій увазі рецепт домашнього сиру, у якості якого ви можете бути впевненими на сто відсотків.
Інгредієнти:
4 л свіжого коров’ячого молока;
1 ч. ложка лимонної кислоти;
50 мл кип’яченої води;
1 ст. ложка солі.
Молоко вилити в каструлю з товстим дном, всипати сіль і поставити на помірний вогонь. Щойно молоко почне закипати, вимкнути вогонь і додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, попередньо розчинену у 50 мл води. Обережно перемішати ложкою в кілька прийомів.
Коли молочна маса перетвориться на жовто-зеленувату сироватку, в якій плавають сирні згустки, перестати мішати і залишити на хвилин 10-15.
Приготувати друшляк, вистелити його складеною вдвоє марлею. Вилити молочно-сирну масу в друшляк, загорнути краї марлі і залишити на 2-3 години для стікання сироватки.
Сир виходить вологим і м’яким. Для любителів більш сухого і щільного паніру рекомендується зверху поставити невеличкий вантаж і витримати під пресом 6-7 годин.
Перед подачею на стіл панір порізати на шматочки товщиною 0,5 см. Якщо шматочки сиру обмокнути в борошні і яйці та підсмажити на олії, можна подавати як самостійну окрему страву.
23.03.2017 |
Рівне-Ракурс №802 від 23.03.2017p. На головну сторінку |