Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №802 від 23.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Справи бурштинові…

Справи бурштинові…

На жаль, останнім часом Рівненщина в інформаційному просторі України все частіше згадується як край «бурштинових» конфліктів. Минулий тиждень не став виключенням. Була заблокована одна з найбільших автотрас області.

Приводом стало затримання одного з мешканців північних районів області. Ось що про це написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат Рівненської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Ковальчук: «На Рівенщині Національна поліція затримала одного з місцевих кримінальних авторитетів «Колик» Миколу Онопрійчука який входить до угрупування «Холик» Миколи Клеваки який являється депутатом Сарненської районної ради від ВО «Батьківщина» і одним з найбільших фінансистів Юлії Тимошенко на Поліссі. Затримання пов’язане з незаконним видобутком бурштину...

Наразі подільники «Колик» перекривають дороги і намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні. Боротьба з бурштиновою мафією триває...»

Вже після завершення блокування ми поспілкувалися із Володимиром Ковальчуком і попросили його відповісти на кілька питань.

- Пане Володимире, прокоментуйте цей інцидент.

- Фактично ми маємо справу з дуже небезпечною ситуацію. «Бурштинщики» кидають виклик всій системі влади. Що таке нинішнє блокування? Це ультиматум. При цьому організатори його не тільки вимагали звільнити затриманого, а хотіли, аби влада не втручалася в їх «бізнес». Уявимо, що після затримання наркомана, його «колеги» почали блокувати автомобільну трасу і крім звільнення затриманого ще хотіли б, аби їм дали можливість вирощувати коноплю… Ситуація на півночі області дійсно складна і добре, що завдяки ініціативі Рівненської обласної ради поновлена робота оперативного штабу МВС, який очолює Сергій Бакай. В тому числі і завдяки його роботі активізувалася боротьба із незаконним видобутком бурштину на Рівненщині.

- На минулій сесії обласної ради Ви були включені в екологічну комісію, яка серед іншого розглядає і питання виділення землі для видобутку бурштину. Які завдання в цій комісії Ви ставите для себе?

- Боротися із «бурштиновою» мафією. Дійсно ця комісія є дуже важливою, і я радий, що в ній є наші однодумці, депутати, які розуміють ситуацію і готові не дати розбазарити наші землі. Річ у тім, що постійно доводиться боротися із ділками, які придумують все нові і нові хитрі схеми, аби отримати землі під розробку бурштинових родовищ. Я з цим боровся з першого дня своєї роботи в обласній раді. Тепер, коли я став членом екологічної комісії, в нас стає більше можливостей не допустити розбазарювання земель Рівненщини.

- Наскільки сьогодні Рівненська обласна рада є ефективним органом місцевого самоврядування?

- Це складне питання. Думаю, що оцінку роботи нашої ради мають поставити виборці. Звісно хочеться бачити більш ефективну роботу обласної ради. Однак в цілому, нинішній депутатський склад обласної ради прагне захищати інтереси мешканців нашої області.

Володимир Конєв

23.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2017p. 
На головну сторінку