Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №802 від 24.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як купити квартиру в Україні, якщо ви заробляєте не надто багато?

Більшість українців мають середній рівень доходів, якого ледве вистачає на найнеобхідніше. Як можна в таких умовах купити власне житло, чи це залишиться лише мрією?

Про власне житло мріє ледь не кожен з нас, однак для багатьох ця розкіш є недоступною через недостатній рівень доходів. Підвищення вартості усіх груп товарів, зростання цін на комунальні послуги, закриття багатьох підприємств лише сприяють тому, що власна квартира залишається недосяжною метою. Як змінити ситуацію, і чи можна сподіватись купити житло в Україні людині з невеликим рівнем доходів?

Недорогі квартири

Якщо вас цікавить вторинний ринок житла, в каталозі LUN.ua у Рівному, Хмельницькому, Львові, Києві та будь-якому іншому українському місті ви знайдете актуальні пропозиції на будь-який гаманець. Звертайте особливу увагу на терміновий продаж квартир, при якому власники виставляють найменшу ціну і часто готові до додаткових знижок.

Якщо мова йде про купівлю найдешевшого житла, варто також розглянути первинний ринок. Вас повинні цікавити, зокрема, проекти на початковому етапі будівництва. Основна перевага новобудов на етапі котловану – найнижча вартість квадратного метра. З наближенням завершення будівництва ціни зростають і досягають свого максимуму після здачі будинку в експлуатацію.

Ще одна перевага новобудов для покупців з середнім рівнем доходів – знижки і акції від забудовника. Поцікавтесь пропозиціями будівельної компанії. Нерідко забудовники знижують ціни до свят, пропонують різноманітні подарунки і загалом дають непогані умови для розтермінування платежу.

Правильний вибір району

Якщо ви не маєте достатніх доходів, не варто сподіватись купити квартиру в центрі столиці, принаймні не зараз. Більш логічним для таких покупців буде звернути увагу на віддалені райони мегаполісів і на невеликі міста, якщо місце проживання не є принциповим. У спальному районі на околиці ви знайдете, як правило, всю необхідну інфраструктуру: медичні і освітні заклади, магазини та торгівельні центри. Зручне транспортне сполучення допоможе швидко дістатись будь-якої частини міста. При цьому вартість житла у таких районах більш доступна для середньостатистичних українців.

Якщо грошей бракує

Знайшли найдешевшу квартиру, а грошей все одно бракує? Не поспішайте звертатись до банку. Відсотки за банківськими кредитами є грабіжницькими, а сплачувати їх з середнім рівнем доходів буде непросто. Ідеальний варіант у цьому випадку – взяти в борг у родичів чи друзів. Якщо ж такої можливості немає, можливо, є сенс трохи зачекати, відкладаючи гроші на власне житло. Але робіть це в доларах, експерти вважають цей варіант найбезпечнішим.

24.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 24.03.2017p. 
На головну сторінку