Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №804 від 06.04.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Рівне стало центром обговорення реформи галузі охорони здоров’я

У Рівному відбулося засідання Секції АМУ з питань охорони здоров’я.

Захід провели у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Обговорити питання реформування медицини зібралися начальники управлінь та відділів місцевих рад з питань охорони здоров’я з різних областей України, радники в.о. Міністра охорони здоров’я Юрій Джигир та Катерина Майнзюк.

Відкрив засідання Рівненський міський голова, Голова Рівненського регіонального відділення АМУ Володимир Хомко. Він наголосив на актуальності теми засідання Секції, під час якого обговорюватимуться концептуальні засади реформування системи охорони здоров’я, актуальні законопроекти та проблеми діяльності органів місцевого самоврядування у сфері охорони здоров’я.

Юрій Джигир та Катерина Майнзюк розповіли про стан підготовки до впровадження медичної реформи. Аналітик АМУ Вікторія Сидоренко доповіла з питання законодавчих новацій у сфері охорони здоров’я, зокрема, щодо реформування системи медичних послуг.

Члени Секції обговорили законодавчу карту реформування галузі охорони здоров’я, розроблену Аналітичним центром Асоціації міст України. У ході дискусій було внесено ряд пропозицій, які будуть враховані аналітиками АМУ при розробці відповідних нормативно-правових актів.

Керівники управлінь охорони здоров’я обмінялися досвідом роботи. Зокрема, заступник начальника управління охорони здоров’я Рівного Вікторія Покоєвчук доповіла про стан надання медичної допомоги у місті в ході впровадження реформи фінансування галузі охорони здоров›я.

Напрацюваннями щодо реформування первинної ланки системи охорони здоров’я в місті Тернополі поділився начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Роман Левчук. Він детально зупинився на застосуванні сучасних ІТ-технологій в управлінні закладами охорони здоров’я.

Досвід Луцька щодо надання адресної грошової допомоги пільговим категоріям населення для медикаментозного забезпечення по життєво-необхідних показах презентував начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

Про виконання міської програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2012-2016 роки у Рівному розповів лікар-кардіолог Роман Овсійчук.

Презентували учасникам впровадження інформаційних технологій в лікувально-профілактичних закладах Рівного, а також сайт «Рівне. Електронна охорона здоров›я».

Учасники обговорили позицію органів місцевого самоврядування щодо реформи фінансування системи охорони здоров’я та проект Державних фінансових гарантій щодо надання медичних послуг та лікарських засобів. Зокрема, надали свої пропозиції щодо шляхів вирішення проблемних питань впровадження медичної реформи: порядку відшкодування вартості лікарських засобів; формуванні госпітальних округів та методичне забезпечення утворення і роботи госпітальних рад; порядку надання первинної медичної допомоги тощо.

06.04.2017



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2017p. 
На головну сторінку