Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мережевий аферизм

Памела Андерсон виявилася негром

Памела Андерсон виявилася негром

Ще раз про "лохотрон" в Інтернеті

З кожним днем збільшується кількість чоловіків і жінок, які познайомилися через Інтернет і одружилися. Разом з тим, з’являються спритники, що використовують світову мережу і легковір’я потенційних наречених для власного збагачення.

Випадків ошукування довірливих громадян, невдах-наречених чи просто тюхтіїв - сотні, і поширені вони у всьому світі.

Щоправда, не всі про це поспішають говорити, аби друзі не сміялися. Втім, коли мова заходить про втрачені завдяки такому знайомству кошти, тоді вже ображені поспішають до правоохоронних органів.

Кілька місяців тому Поль Луїс, мешканець французького міста Нант, познайомився за допомогою Інтернету з чарівною дівчиною із Санкт-Петербурга. Вона непогано володіла французькою мовою і, як з’ясувалося з її листів, уміла добре готувати, була прекрасною господинею. 40-річний холостяк Поль запропонував росіянці стати його дружиною. У відповідь дівчина попросила вислати їй 1600 євро для оформлення візи і придбання авіаквитка до Франції. Як тільки гроші були отримані, зв’язок між нареченими обірвався.

Зрозумівши, що його “кинули”, месье Луїс звернувся в поліцію. Прихопив він із собою і фотографії “нареченої”. Стражі порядку, глянувши на фотографії, заявили, що на них зображена... кінозірка Памела Андерсон. Однак Поль виявився не єдиною жертвою підступної росіянки. Ще шість французьких панів позбулися власних заощаджень від 1500 до 2000 євро.

Пітерські міліціонери, отримавши запит від французьких колег, досить швидко розшукали аферистку. Точніше - афериста. Під наречену з Росії “косив” студент із Камеруна, який навчався в Санкт-Петербурзі, - чорношкірий Патріс Джуала. За словами арештованого, він був змушений зайнятися шахрайством, оскільки стипендії йому вистачало лише на те, щоб прогодуватися. Ну, а грошики, отримані від довірливих французів, Патріс витрачав на російських дівчат.

Втім, від подібного шахрайства страждають і жінки. Ось випадок, який трапився в Україні. Дівчина тривалий час листувалася з хлопцем із Мельбурна. Одного разу він повідомив їй жахливу новину - його товариш потрапив у халепу, і потрібно терміново надіслати йому 200 доларів. Сам австралієць не міг цього зробити, бо у вихідний день кошти з рахунку зняти не можна. Причому, дівчині клявся, що наступного дня поверне все до копійки. Довірливе дівча поспішило на пошту і переказало необхідну суму за надісланою їй адресою. Зрозуміло, що цих грошей вона більше не побачила. Благо, правоохоронці швидко знайшли пройдисвіта, бо живе він не в далекій Австралії, а лише в Росії.

У Рівному теж можна зустріти на сайтах знайомств подібні “лохотрони”. Заради журналістської цікавості я надіслав лист юній рівнянці, яка пропонує всім бажаючим і цілком безкоштовно інтимні послуги. Відповідь іще раз довела, що безкоштовним може бути лише сир у мишоловці.

“Вітаннячко! Це Настя. Ти мені підходиш, і я хочу з тобою познайомитися для сексу. Сподіваюся, ти не проти? Тільки в мене є одна ВЕЛИКА умова - наш секс повинен бути безпечним!!! І ще одне невелике прохання: вишли мені, будь ласка, код картки Київстар ASE&BASE для поповнення рахунку хоча б на 25 гривень. Я розумію твій подив. Але мені важлива не конкретна сума грошей! Я хочу, щоб ти мені вислав щось, що підтвердить серйозність твоїх намірів! І це найпростіше та найдешевше, що я придумала!

Це проста перевірка, але ефективна - на 100 відсотків!”.

Важко сказати, скільки довірливих осіб могли безкорисливо поповнити рахунок підприємливій рівнянці чи... рівнянину. Але запрошення до сексу й досі “висить” у Інтернеті.

16.11.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку