Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №807 від 28.04.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Розбійника із Сарненщини взяли під варту

Від восьми до п’ятнадцяти років ув’язнення загрожує 28-річному жителю Клесова за розбійний напад на 36-річного мешканця села Люхча. Зловмисника взяли під варту, а потерпілий перебуває у лікарні.

Події розгорталися ще п’ятого квітня у Сарнах. 36-річний житель села Люхчіприїхав до райцентру  зняти з банкомату соціальну виплату. Маючи на руках гроші, чоловік зайшов у кафе, де і познайомився за чаркою із 19-ти та 28-річними молодиками.

Старший із них уже тоді запримітив чужі фінанси. Троє до вечора «мандрували» від бару до бару, а потому навідалися до знайомого, де розпили чергову пляшку. Коли гості покидали будинок, 28-річний чоловік прихопив із собою будівельний молоток. Закінчити застілля близько опівночі вирішили на природі неподалік залізничного переїзду. Саме там задумане і реалізував зловмисник. Скориставшись розмовою по телефону свого новоспеченого знайомого по чарці, наніс йому удар молотком по голові, від чого 36-річний чоловік упав ниць, та відкрито заволодів 400 гривнями та мобільним телефоном. Дісталося стусанів потерпілому ще й від молодшого, який наніс їх ногами по всьому тілу. Відтягнувши непритомного у кущі, обоє залишили місце події.

Коли 36-річний чоловік прийшов до свідомості, зміг самотужки дістатися до своєї знайомої, яка працювала неподалік і викликала швидку. Потерпілого  госпіталізували до Сарненської центральної районної лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, закритими переломами тім’яної кістки та ребра, чисельними забоями та саднами.

За фактом розбою, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України.

У результаті проведених оперативних заходів поліцейські Сарненськоговідділу розшукали причетного до скоєного злочину, який переховувався уРокитному в знайомих свого товариша. До того ж, з’ясувалося, що 28-річнийклесівець уже відбував покарання у місцях позбавлення волі за корисливі злочини. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. За усі свої протиправні діяння йому загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Щодо 19-річного односельчанина підозрюваного тривають слідчі дії. Йому інкримінують умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої важкості за частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

28.04.2017Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2017p. 
На головну сторінку