№807 від 28.04.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
1. Корисний для нирок та печінки Велику користь здоров›ю печінки приносять продукти з високим вмістом антиоксидантів. Саме тому такий корисний для печінки відвар кульбаби. Завдяки цьому напою печінка відмінно справляється зі своєю роботою.
Відвар цієї рослини охороняє сечовивідні шляхи від розмноження мікробів, а також регулює баланс натрію й калію в організмі.
2. Стабілізує рівень цукру
Як правило, через кілька годин після прийому їжі рівень цукру в крові людини стабілізується. Але в деяких людей, особливо у діабетиків, кількість глюкози в крові в нічний час може підвищуватися.
Чому це відбувається? Цей феномен пояснюється діяльністю певних видів гормонів, наприклад, кортизолу й епініфрину.
Трапляється, що рівень цукру в крові підвищується вночі через зовсім інші мотиви: через пропуск прийому ліків або навіть невідповідну вечерю.
Відвар кульбаби дозволить уникнути появи цього феномена, який часто турбує деяких людей.
3. Бореться з запальними процесами
Кульбаба містить жирні кислоти, антиоксиданти (наприклад, бета-каротин), вітамін С, калій, залізо, кальцій, магній, цинк, фосфор і вітамін D.
Завдяки цьому неймовірному коктейлю з живильних речовин нашому організму легше боротися із запальними процесами, якими супроводжуються такі захворювання, як артроз і артрит.
Якщо ночами у вас німіють кисті рук, зводить ноги або турбують болі в суглобах, навіть не сумнівайтеся: спробуйте щодня пити відвар кульбаби перед тим, як іти спати.
4. Допомагає при закрепах
Ранок найкраще підходить для того, щоб ходити в туалет.
Кульбаба являє собою багате джерело дієтичної клітковини, завдяки чому її використовують для лікування різних захворювань системи травлення.
Крім цього кульбаба заспокоює болі в шлунку та перешкоджає утворенню газів. Ваш сон стане спокійним і легким, і ви зможете легко сходити в туалет, коли прокинетеся.
У будь-якому разі перед вживанням відвару рекомендується проконсультуватися у лікаря.
28.04.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2017p. На головну сторінку |