Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №808 від 04.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Володимир Валявка: «Якби ми могли збільшити фінансування на 50% - боролися б за медалі»

Володимир Валявка: «Якби ми могли збільшити фінансування на 50% - боролися б за медалі»

Про результати команди у сезоні 2016-2017, рівень продемонстрованої гри та перспективи розвитку клубу у найближчому майбутньому – розповів президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир ВАЛЯВКА. 

- Володимире Ярославовичу, на старті сезону перед МФК «Кардинал-Рівне» стояло завдання-мінімум на сезон – потрапляння до плей-офф Екстра-ліги. Втім, упродовж року Сергій Піддубний говорив і про бажання потрапити до топ-четвірки чемпіонату, або Кубку України… Як оцінюєте підсумковий результат виступів команди?

- Так, ми пробилися до плей-офф. Але могли досягнути і більшого. Вважаю, що завдання на сезон ми виконали не повністю. Є об’єктивні причини, які вплинули на це. Були і певні суб’єктивні фактори. Підсумковий результат вважаю незадовільним. Хоча, можу сказати, що наприкінці сезону ми нарешті знайшли свою гру і вийшли на той рівень, який хотіли. 

- Як вважаєте, у чому причина ігрової нестабільності команди та не зовсім вдалих результатів? Це наслідок перманентних кадрових змін в команді, які відбуваються вже два роки поспіль, рівень виконавців, чи все ж фінансова складова?

- Причина – у сукупності цих факторів. І фінансова складова відіграє тут дуже важливу роль. Ми не можемо втримати у себе гравців, які здорово себе проявили і зацікавили більш фінансово потужні клуби. Якби у нас була можливість пропонувати гравцям значно кращі умови – відповідно ми мали б значно стабільніший склад із значно кращим підбором виконавців. Я переконаний, що якби ми могли збільшити фінансування клубу хоча б на 50% - «Кардинал-Рівне» точно боровся б за медалі Екстра-ліги. Наразі маємо ситуацію, коли щойно один із наших гравців досягне пе5вного рівня і проявить себе – його легко може переманити інший клуб…

- До речі, про кадри… Богдан Новак здорово проявив себе у збірній України під час кваліфікації на ЄВРО-2018. Чи не отримували офіційних пропозицій щодо нього від інших клубів?

- Деякі клуби цікавилися Богданом Новаком ще упродовж регулярного чемпіонату Екстра-ліги. Але він вирішив дограти сезон у Рівному. Так Богдан здорово себе проявив у складі національної збірної. Він – один із лідерів і нашої команди. Ми будемо з ним зустрічатися і розмовляти після офіційного завершення сезону. Звісно, ми б дуже хотіли зберегти одного із ключових гравців команди. Але рішення прийматиме лише він сам.

- Як щодо інших гравців команди? Того ж Микити Лазикіна, який відіграв сезон на дуже непоганому рівні?

- Жодних офіційних звернення від інших клубів поки не було.

- Повернемося до рівня гри команди. Чи задоволені Ви тим, що «Кардинал-Рівне» демонструє на майданчику?

- Рівень гри, яку демонструє конкретно нинішній склад команди – можу оцінити на «добре». У хлопців є мотивація, є самовіддача на майданчику, є бажання. Команда додала у рівні виконавської майстерності. Взагалі, другу частину сезону ми провели на доволі пристойному рівні. Прикро лише – що нема потрібного результату. Хоча, усі бачили, що ми були дуже близькими щоб пробитися і до «Фіналу чотирьох» Кубку України і до півфінального раунду плей-офф чемпіонату Екстра-ліги. Боролися до останнього. До того ж, зіграв і фактор не зовсім об’єктивного суддівства…

- Йдеться саме про заключний матч серії проти «ХІТа», чи про сезон загалом?

- Суддівство було не зовсім об’єктивним упродовж сезону загалом. А у заключному матчі чвертьфінальної серії проти «ХІТа» - особливо. У нас є чимало претензій до якості суддівства і наших домашніх матчів, і виїзних поєдинків. Більше того, можу сказати, що після розглядів 90% наших скарг – представники суддівського комітету погоджувалися, що в тому чи іншому епізоді судді справді помилялися.

- Незважаючи на те, що сезон для МФК «Кардинал-Рівне» завершено – команда продовжує тренуватися. Коли гравці і тренерський штаб підуть у відпустку?

- Так сталося, що ми вилетіли із боротьби за Кубок України і завершили чемпіонат раніше, аніж сподівалися. Але від планів вирішили не відмовлятися. Тому зараз команда продовжує регулярно тренуватися у дещо полегшеному режимі. Найімовірніше у червні гравці підуть у відпустку. А у липні – знову зберемося готуватися до нового сезону.

- Чи відома вже приблизна дата старту нового чемпіонату?

- Сезон 2016-2017 – ще триває, тому говорити про конкретні терміни наразі не зовсім доречно. Але старт майбутнього сезону багато в чому залежав від виступів національної збірної у кваліфікації до ЄВРО-2018. Україна здобула пряму путівку на чемпіонат Європи, тож ми не гратимемо у стикових матчах у вересні. Це дозволить розвантажити календар і, найімовірніше новий сезон стартує у першу суботу вересня.

- Яким буде у майбутньому сезоні МФК «Кардинал-Рівне»? Чи матиме клуб можливість провести «точкове» кадрове посилення, про яке нещодавно говорив Сергій Піддубний?

- Звісно, хотілося б запросити в команду лише тих гравців, які дійсно допоможуть виконувати серйозні задачі. Ми вже працюємо у цьому напрямі. Окреслили цілий ряд виконавців, з якими спробуємо вести переговори. Серед них є і екс-гравці МФК «Кардинал-Рівне». Але усе залежить від того, чи зможемо ми домовитися із одним, або двома потенційними спонсорами. Зараз у нас є стабільна підтримка з міського та обласного бюджету, завдяки чому ми і зберегли клуб у дуже непростий період. Хотілося б мати ще декілька спонсорів, які могли б покривати витрати на заробітну плату потенційних новачків.

04.05.2017Прес-служба МФК «Кардинал-Рівне»



Рівне-Ракурс №10 від 04.05.2017p. 
На головну сторінку