Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №808 від 06.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як правильно вибрати кондиціонер?

Як правильно вибрати кондиціонер?

Найважливіший параметр, який потрібно враховувати при виборі кондиціонера, площа приміщення. Чим вона більша, тим потужнішим має бути кондиціонер.

Мобільні підлогові кондиціонери, які не потребують спеціального монтажу, оптимальне рішення для офісних приміщень і квартир.

Настінні спліт-системи оснащені найсучаснішими повітряними фільтрами і мають системи регулювання повітряного потоку.

Мульти-спліт-системи забезпечують швидке нагрівання та охолодження повітря в приміщеннях, при цьому економно витрачають електроенергію і працюють на озонбезопасном хладагенте.

Канальний кондиціонер здатний не тільки забезпечувати охолодження, нагрів і очищення повітря в приміщенні, але і підмішувати зовнішнє повітря, що позитивно впливає на мікроклімат в приміщеннях.

Тепер про їх типи більш детально:

* Мобільні пересувні кондиціонери дозволяють «брати» комфортний клімат з собою: їх можна переміщати, без особливих проблем підключаючи саме там, де це необхідно власнику.

Основний безумовний плюс - легкий монтаж. Не потрібно викликати професійну бригаду, щоб встановити такий кондиціонер, тому їм можна користуватися відразу після покупки. Мобільний кондиціонер і названий так тому, що без особливих зусиль його можна перемістити з кімнати в кімнату, на іншу знімну квартиру або ж відвезти на вихідні на дачу. Зі звичайною спліт-системою так, звичайно, обійтися не можна.

Наступний плюс - менша ціна в порівнянні із загальною вартістю традиційних спліт-систем, оскільки немає необхідності оплачувати виїзд монтажної бригади і професійну установку.

Мобільні кондиціонери навіть аналогічної спліт-системи потужності будуть мати меншу ефективність в роботі, тому розраховувати на суперохлажденіе за півгодини при температурі в 40 градусів спеки «за бортом» не варто.

Сам блок кондиціонера має досить великі габарити (як висока тумбочка або велику валізу), тому на відміну від настінної спліт-системи вимагає більше місця і часом «плутається під ногами».

При роботі мобільного кондиціонера необхідно пам'ятати про своєчасне звільнення конденсатозбірників від накопиченої вологи. В середньому при звичайній роботі кондиціонера обсяг конденсату становить близько 5 літрів в день.

* Популярними упродовж тривалого часу залишаються спліт-системи з настінним внутрішнім блоком. Вони компактні, працюють практично безшумно, відрізняються демократичною ціною і відмінно справляються з кондиціонуванням невеликих приміщень: квартир, магазинів, офісів. Спосіб монтажу та дизайн внутрішнього блоку підходить до більшості інтер'єрів.

* Підлогові спліт-системи більш потужні, ніж настінні кондиціонери, пристрої. Зазвичай їх використовують для клімат-контролю приміщень, в яких розміщена велика кількість виділяють тепло приладів, і / або там, де знаходяться багато людей. Переваги підлогових кондиціонерів - охолоджене повітря піднімається рівно вгору, не викликаючи неприємних відчуттів і не заважаючи роботі з паперами.

* Там, де немає можливості встановити настінну спліт-систему, зазвичай монтують стельову, внутрішній блок якої розміщується під стелею. Такі кондиціонери можна вбудувати в підвісні стельові конструкції, і вони не крадуть корисну площу приміщення.

* Касетні і канальні кондиціонери - потужна кліматотехніки, що використовується для створення оптимального мікроклімату в приміщеннях великих розмірів. Відмітна особливість канальних кондиціонерів - наявності декількох внутрішніх блоків, пов'язаних з центральним виносним, які можуть встановлюватися в різних кімнатах. Переваги касетних кондиціонерів - в рівномірному розподілі охолодженого повітря в сторони, а не в одному напрямку.

На що звернути увагу при виборі кондиціонера

Визначившись з типом кондиціонера, який ви збираєтеся встановити, можна перейти до детального вибору. Звернути увагу слід на наступні параметри:

Фірма виробник. Звичайно, краще вибирати фірму з ім'ям, але ганятися за модними брендами не варто. Вибирати краще не з трійки лідерів, а з десятки.

Зручність обслуговування. Обов'язково дізнайтеся, як часто слід чистити і змінювати фільтри кондиціонера, чи треба зливати конденсат. Якщо ви встановлюєте кондиціонер за допомогою промислових альпіністів, обслуговування та ремонт, швидше за все, теж зажадають їх участі.

Вартість володіння. Оцінка цього параметра часто призводить до вибору більш дорогого кондиціонера, оскільки з урахуванням монтажу, обслуговування, необхідність в ремонті, витрати електроенергії і терміну експлуатації володіння їм обходиться дешевше. Якщо перед вами постало психологічний бар'єр щодо вартості покупки кондиціонера, оцінюйте вартість володіння.

Додаткові функції. Сучасний кондиціонер, як правило, багатофункціональний. Обігрів приміщення, іонізація і очищення повітря, робота в режимі очікування, спеціальні функції управління все це може зробити перебування в приміщенні більш комфортним для вас або пройти непоміченим тільки щодо вартості кондиціонера. Багато функцій на практиці можуть вам не знадобитися, тому варто реально оцінювати їх необхідність.

Звичайно, наш невеликий гід по кондиціонерах - лише набір первинних орієнтирів. Засвоївши цю інформацію, ви зможете краще зрозуміти, про що вас розпитують в магазині, і, в свою чергу, задати правильні питання.

Хто допоможе вибрати кондиціонер?

Практика показує, що навіть підготовлений покупець, який прочитав кілька матеріалів про кондиціонери і заручився порадами знайомих, в магазині губиться і не може правильно визначитись. Але якщо ви користуєтеся послугами фахівців, питання кондиціювання не буде вас хвилювати: кваліфікований майстер зробить все швидко і акуратно.

06.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 06.05.2017p. 
На головну сторінку