№809 від 11.05.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Американський дієтолог і фахівець з правильного харчування Едвіна Кларк розповіла, які продукти прискорюють метаболізм.
Селера
Низькокалорійна селера містить багато клітковини і води. Вона славиться розмаїттям мінералів, які покращують метаболізм. Селера містить найбільше фосфору серед коренеплодів, багато кальцію, калію і цинку, а також магній і залізо.
Шпинат
У ньому міститься багато марганцю і заліза – важливих речовин для нормального метаболізму. Окрім того, шпинат корисний для крові, здоров’я кісток, якісної роботи мозку та щитовидної залози.
Спеції: імбир, кайенский перець і кориця
Спеції містять антиоксиданти і мають жироспалювальні властивості. Більше того, дані спеції покращують стан шкіри, продовжують молодість і зміцнюють імунітет.
Пісне м’ясо
М’ясо птиці і кролика містить багато білка, що робить його ідеальним для прискорення обміну речовин. Крім того, пісне м’ясо – безцінне джерело заліза, необхідне для здорового метаболізму.
Авокадо
Велика кількість мононенасичених жирів і високий вміст харчових волокон позитивно впливають на процеси обміну речовин. Клітковина і жир викликають почуття насичення, при низькій калорійності.
Зелений чай
Зелений чай прекрасно тонізує, виводить шлаки і є сильним антиоксидантом. Всього одна чашка зеленого чаю, випитого з ранку, запустить обмін речовин в посиленому режимі. Цей напій знижує апетит і покращує травлення.
Перець чилі
В гострому перці міститься речовина капсаїцин, яка позитивно впливає на обмін речовин. Їжа, приправлена гострим перцем, прискорює швидкість обміну речовин на 25%.
11.05.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. На головну сторінку |