Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному в нічне небо запустили 100 кульок пам’яті

На Рівненщині вшанували загиблих на фронтах Другої світової війни земляків - у рамках проведення Дня пам’яті та примирення

Увечері, 8 травня, на Дубенському меморіалі у Рівному відбулася мистецька акція «Перша хвилина миру».

Близько півтисячі рівнян прийшли, аби віддати шану полеглим воїнам та подякувати живим героям, випробовані війною.

До меморіального заходу долучилися голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та його заступник Світлана Богатирчук-Кривко, керівництво міста та облради, духовенство.

«Третій рік поспіль Україна разом з усією Європою відзначає День пам’яті та примирення. Ми не повинні забувати про ті трагічні події та маємо шанувати подвиг захисників. Ми також маємо шанувати і тих, хто нині зі зброєю в руках боронить нашу країну від ворога. Ті, хто поклав життя на полі бою, назавжди залишаться героями в нашій пам’яті», - зазначив Олексій Муляренко.

Для присутніх виступили провідні колективи області – академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії, етно-гурт «Дуліби», Леонід Репета, Павло Мищук.

Рівно о 23.01 – у першу хвилину тиші, запалили «вічний вогонь», як символ миру і свободи. Адже в цей час у Європі 72 роки тому закінчилася Друга світова війна та запанував мир.

У нічне весняне небо запустили сотню повітряних кульок зі світлодіодами - у пам’ять про загиблих під час війни.

Нагадаємо, День пам’яті та примирення відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Цього дня після шестирічної війни був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. У 2015 році Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення. Ця нова традиція доповнює і посилює державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

11.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. 
На головну сторінку