Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 18.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

7 причин, чому на вашій грядці жовтіє часник

7 причин, чому на вашій грядці жовтіє часник

Чому жовтіє часник? Що робити, якщо таке трапилося? Чим полити, підгодувати, і найголовніше, як запобігти пожовтінню?

1. Найчастіше жовтіє листя в озимого часнику в тому випадку, якщо посаджений він під зиму занадто рано. Отут уже нічого не поробиш, просто наступного року потрібно саджати приблизно в другій половині жовтня, щоб паростки не встигли проклюнутися.

2. Пожовкнути часник може також і після весняних заморозків. Це може відбутися всього за одну ніч. У цьому випадку врятує обприскування антидепресантом «Циркон». Обробляти посадки потрібно кожні 5-7 днів до повного видужання. На 10 літрів води - 1 мл «Циркону».

3. Ще одна причина, через яку може жовтіти листя часнику, - недолік вологи. У цьому випадку збільште полив часнику і спушіть міжряддя, щоб до коренів проникало повітря.

4. Викликають пожовтіння часнику також дії такого шкідника, як цибульна муха. Причому її зовсім не лякає різкий запах цієї рослини. У цьому випадку необхідно посипати часник деревним попелом в суміші з тютюновим пилом. Надалі щоб уникнути цієї проблеми бажано сіяти поруч із часником моркву - цибульні мухи не оселяться на грядці.

5. Ще одна причина того, що часник почав жовтіти - грибкове захворювання, що викликає гниль коренів. Для запобігання цього потрібно перед посадкою вимочувати насіння часнику в розчині марганцю або, наприклад, у препараті «Максим».

6. Жовтіє часник і через нестачу азоту. Щоб цього не відбувалося, навесні потрібно вносити на грядки азотні добрива. Якщо ви цього не робили, то підгодуйте часник зараз - розведіть 1 столову ложку сечовини у відрі (10 л) води й полийте з лійки посадки, витрачаючи на 1 кв.м 3 літри розчину.

7. В’яне і жовтіє листя часнику і від недоліку калію. У цьому випадку достатньо внести в ґрунт добриво, що містить калій. Наприклад, сульфат калію - 1 ч. ложка на 1 літр води.

18.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2017p. 
На головну сторінку