Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 18.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Артем Фаренюк: «Нинішня команда має хороші перспективи»

Артем Фаренюк: «Нинішня команда має хороші перспективи»

Дванадцять м’ячів у чемпіонаті футзальної Екстра-ліги та ще три - у матчах Кубку України. Саме стільки голів має на своєму бомбардирському рахунку у сезоні 2016-2017 гравець МФК «Кардинал-Рівне» Артем Фаренюк. Більше того, «дев’ятка» «зелено-жовтих» відіграв в усіх без виключення матчах команди, що також вдалося лише п’ятьом гравцям рівненського клубу.

- Артеме, як оцінюєш сезон 2016-2016?

- На двійку з плюсом… Не більше. Завдання-мінімум, потрапити до раунду плей-офф, ми виконали. Але лише з восьмого місця за підсумком регулярного чемпіонату. Так би мовити, вскочили до останнього вагону. Причиною цього, гадаю, ігрова нестабільність. У підсумку ми не зуміли пробитися до півфіналу Екстра-ліги. Хоча, дуже цього хотіли.

- Ігрова нестабільність, про яку ти згадав, теж має свої причини?

- Одна із них та, що перед стартом сезону команда не мала достатньо часу, аби як слід зігратися, налагодити необхідні взаємозв’язки. Давалася взнаки незіграність. Не всі хлопці спершу розуміли, чого конкретно від них вимагає Сергій Піддубний. Усе це в нас з’явилося лише наприкінці сезону. Коли ми дали справжній бій «Локомотиву» у Кубку України, могли зачепитися за результат і у дуелі з «ХІТом»…

- У нинішньому сезоні ти загалом забив 15 м’ячів (12 у чемпіонаті та 3 в Кубку України). Як вважаєш, це вагоме досягнення?

- Більше за один сезон я дотепер ще не забивав. П’ятнадцять м’ячів – це непогано. Але було б краще, щоб мої голи приносили більше користі команді. Більше турнірних очок. З радістю обміняв би усі свої забиті м’ячі на можливість зіграти у півфінальній серії Екстра-ліги, наприклад. 

До того ж, нереалізованих моментів у мене поки значно більше, аніж забитих м’ячів. Якби реалізація була вищою – забив би більше. Тому, є над чим працювати.

- Який із матчів сезону вважаєш найбільш пам’ятним?

- Важко виокремити якийсь конкретний поєдинок… Мабуть, це другий матч чвертьфінальної серії плей-офф проти «ХІТа». Ми переконливо обіграли першу команду регулярного чемпіонату на їхньому майданчику. І завдали киянам взагалі першої поразки у сезоні. Крім того, мені пощастило забити одразу тричі.

- Пригадуючи саме цю гру, чи можеш розповісти про слова, які говорили у роздягальні перед матчем, після матчу?

- На той матч ми виходили як на останній бій. Відступати було нікуди. Говорили, що потрібно викластися на повну, дати бій. Ми справді вірили і знали, що можемо обіграти «ХІТ», Так і сталося. Шкода, що вже наступного дня серія завершилася для нас поразкою. 

- Як щодо найбільш пам’ятного м’яча, чи м’ячів?

- Мабуть, скажу, що це усі три голи у тому ж таки переможному виїзному поєдинку проти «ХІТа». Додав би сюди ще два м’ячі у домашній грі проти чорноморського «Uni-Laman», яку ми виграли з рахунком – 6:1.

- На старті нинішнього сезону ти повернувся до «Кардиналу» після річної перерви. Маєш досвід виступів за «зелено-жовтих» і у попередніх чемпіонатах. Чим відрізняється нинішня команда від тієї, в якій ти грав у Рівному раніше?

- Нинішня команда дуже молода. Під час свого першого приїзду до Рівного я виступав у колективі більш досвідчених виконавців, які вже багато пограли в Екстра-лізі. Можливо, десь та команда виступала більш успішно. Але не можу сказати, що тоді ми більше віддавалися грі на майданчику. До нинішніх партнерів по команді питань щодо самовіддачі у мене жодних немає. Вважаю, що нині у нас навіть більш перспективна команда. Бо на нашому боці зараз молодість.

- Чи бачиш себе у «Кардиналі» у наступному сезоні?

- Нині ми ведемо переговори щодо вирішення цього питання. І я особисто, і керівництво клубу – маємо взаємну зацікавленість у продовженні співпраці. Але сезон досі триває, попереду міжсезоння. Тому часу на обговорення усіх деталей – ще вдосталь.

18.05.2017Прес-служба МФК «Кардинал-Рівне» 



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2017p. 
На головну сторінку