Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 18.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Об’єднаним громадам допоможуть розвинути туризм

ОТГ Рівненської, Волинської та Житомирської областей розвиватимуть сільський та зелений туризм.

Стан та перспективи розвитку сільського та зеленого туризму в об’єднанихтериторіальних громадах вивчають представники громад трьох областей, в рамках проекту U-LEAD з Європою «Підтримка децентралізації в Україні», який реалізує Рівненський Центр розвитку місцевого Самоврядування.

«Дуже багато нині в області зроблено для розвитку велотуризму. У нас є чудові ідеї , які ми подаємо на фінансування Євросоюзу. Щодо ОТГ, то якщо у вас немає ніякої родзинки, її потрібно придумати. Це може бути – подія, страва, фестиваль чи відома неординарна постать», - поділилася своїми думками щодо розвитку зеленого туризму заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Вагомою перешкодою розвитку сільського туризму на Рівненщині є – погані дороги, або взагалі їх відсутність, переконаний заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«У цьому році започаткований експеримент на рівні Кабінету Міністрів України, який дає змогу частину перевиконання митних надходжень спрямовувати на будівництво доріг. Тому цьогоріч ми плануємо скористатися додатковими можливостями», - зауважив Ігор Тимошенко.

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук наголосив, що Рівненщина активно розвиває туристичну галузь. Нещодавно в Острозі відкрили перший Центр туристичної інформації. Надалі подібні центри відкриватимемо в інших містах.

Представникам громад трьох областей – презентували програму розвитку туризму в області. Розповіли про основні туристичні родзинки, які можуть зацікавити не лише українських туристів, а й європейців. Особливий акцент зробили на інфраструктурній галузі. Надалі будуть створювати агросадиби, адже готелів в області не достатньо.

Вже завтра учасники навчального візиту відвідають етнопоселення у селі Маринин Березнівського району. Там гостям продемонструють усі принади зеленого туризму.

18.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2017p. 
На головну сторінку