Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №811 від 25.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині готуються до безпечного літа

На Рівненщині готуються до літа. Адже з настанням спеки зростає небезпека виникнення пожеж у лісах і полях.

Тому це питання розглянули на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського.

Так, з початку року сталося 30 пожеж. Причина їх виникнення – спалювання сухої трави. Як повідомили рятувальники, усі пожежі локалізували, у результаті вдалося запобігти нещасним випадкам.

Тому людям і надалі пояснюватимуть необхідність обережного поводження з вогнем. З цією метою рятувальники проводять спільні рейди господарствами жителів області. Особливу увагу приділятимуть багатодітним та неблагополучним сім’ям, а також самотнім літнім людям.

До запобігання пожеж готуються й лісівники області. З цією метою вони проводять моніторинг угідь із понад 90 спостережних пунктів за допомогою майже півсотні спеціальних систем.

Водночас працівники лісгоспів готують протипожежну техніку, резерв палива, необхідний інвентар. Крім того, у лісах оновлять мінералізовані смуги, протипожежні розриви, приведуть у лад дороги протипожежного призначення. У планах працівників лісових господарств – розчищення просік, де проходять повітряні лінії електропередач та газопроводи.

Також Юрій Приварський наголосив на важливості належної підготовки до початку літнього сезону закладів відпочинку для дітей. З цією метою посадовець доручив пришвидшити оцінку належного санітарного стану їдалень, харчоблоків і приміщень. Окрім цього, увагу слід приділити і постачанню та приготуванню продуктів у дитячих закладах.

Юний дослідник з Костопільщини переміг у Всеукраїнському конкурсі з природознавства

Учень з Костопільщини Антон Рябков здобув перемогу у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експерементальних робіт з природознавства “Юний дослідник”.

Вихованець гуртка «Друзі природи» (керівник Жанна Савич) Костопільського будинку школярів та юнацтва показав високі знання з природознавства. Хлопецьпосів ІІ почесне місце, захистивши успішно роботу в секції «Охорона здоров’я» на тему: «Визначення фальсифікації меду в домашніх умовах».

Конкурс проходив у місті Києві за п’ятьма секціями: «Я і природа», «Охорона здоров’я», «Рослини навколо нас», «Тваринний світ», «Народознавство та краєзнавство».

Учасниками були понад 100 юних дослідників, віком від 9 до 11 років, які представляли позашкільні та загальноосвітні навчальні заклади із різних регіонів України.

25.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2017p. 
На головну сторінку