Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №811 від 25.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олег Ляшко: «Новий Трудовий кодекс не можна ухвалювати за жодних обставин»

Олег Ляшко: «Новий Трудовий кодекс не можна ухвалювати за жодних обставин»

Ситуація в суспільстві в зв’язку із новими ініціативами влади стає все більш напруженою. На додаток до Пенсійної реформи планується ухвалити і новий Трудовий кодекс. З цього приводу лідер Радикальної партії Олег Ляшко зокрема заявив: « Наша партія заявляє про неможливість ухвалення нового Трудового кодексу в чинній редакції, як такого, що суттєво скорочує права трудящих. Особливого занепокоєння викликають норми Трудового кодексу, які фактично позбавляють матерів-одиначок захисту від сваволі роботодавців, кваліфікованих робітників від огульних скорочень та змушують трудящих до роботи у святкові та вихідні дні без належної на то оплати.

Зокрема, перегляду вимагають: ст.86 нової редакції Кодексу, яка передбачає можливість свавільних масових скорочень працівників з волі роботодавця без жодних варіантів їх захисту; ст.108, яка брутально позбавляє матерів-одиначок існуючого на даний час захисту і дозволяє роботодавцям звільняти їх під будь-яким приводом; ст.65, яка дозволяє переводити працівника на роботу на інше місце без його згоди, а у випадку відмови – звільняти; ст.291, яка дозволяє залучення жінок з дітьми до нічних робіт та ст.158, яка допускає роботу працівників у святкові дні без подвійної оплати.

Радикальна партія заявляє про неприпустимість ухвалення зазначених норм у Трудовому кодексі та закликає парламентські політичні сили вилучити або суттєво переглянути ці норми.

Водночас, партія завертає увагу на той факт, що зазначені норми дивним чином збігаються з умовами кредитної угоди між Урядом та Міжнародним валютним фондом, що може свідчити про повне і усвідомлене рішення Уряду закріпачити українців в обмін на отримання міжнародних кредитів.

Окремо партія наголошує на неприпустимості політичних спекуляцій навколо документу. Представники провладних партій не мають жодного морального права ставити ухвалення Трудового кодексу в залежність від бажань міжнародних кредиторів.

Ми попросили прокоментувати ситуацію з новим Трудовим кодексом голову Рівненської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Оксану Лозову: «Я не дивуюсь появі цього документу. Він дуже добре лягає в концепцію діяльності нинішньої влади. На жаль, наш уряд замість того, аби захищати права простих українців прагне лише одного – догодити МВФ і виконати всі його «рекомендації» в усіх галузях економічного життя. Так підписаний владою меморандум з МВФ передбачає  запровадження вільного продажу землі в обмін на продовження кредитної лінії, що є абсолютно неприйнятним.

В умовах економічної кризи українські громадяни не зможуть конкурувати з іноземним бізнесом та міжнародними латифундистськими корпораціями.

В результаті такого «вільного ринку» українські землі будуть за безцінь придбані представниками закордонних корпорацій, які ставитимуть за мету отримання швидких надприбутків.

Отримати такі результати корпорації зможуть лише в одному випадку – шляхом інтенсивного виснажування земель і вирощування на них технічних культур, які дають найбільшу додану вартість.

Радикальна партія виступає за збереження української землі і заявляє, що єдиним її власником може бути лише український народ. Земля має приносити прибуток тим, хто живе на ній, обробляє і цінує – українським фермерам.

Фермерство, як основа сільськогосподарського устрою, має бути закріплене на рівні Конституції. Радикальна партія зареєструвала законопроект про відповідні зміни до Основного закону».

25.05.2017Прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2017p. 
На головну сторінку