№811 від 25.05.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Спочатку готуємо тісто: 20гр.свіжих дріжджів розтираємо із 3ст.л.цукру, додаємо 90мл теплого молока, перемішуємо до однорідної маси. Зверху просіюємо 250гр.борошна, додаємо 3 жовтки, 75гр.розтопленого вершкового масла та 1ст.л.коньяку (можна замінити будь-яким міцним алкоголем з приємним ароматом). Замішуємо тісто приблизно хвилин 15. Воно виходить дуже приємне до рук. Ставимо в тепле місце на 1,5 години.
Тепер 3 білки та 2ст.л.цукру збиваємо до стійких пік (спочатку збиваємо білки, а потім поступово додаємо цукор, постійно збільшуючи швидкість збивання). Білки додаємо до макової начинки, дуже акуратно пермішуємо.
Відразу ж починаємо робити рулет. Так як з цієї порції виходить один просто гігантський рулет, то краще тісто і начинку розділити навпіл.
Тісто розкачуємо так, щоб утворився прямокутник, викладаємо начинку не доходячи до країв по 5-6см. Обережно скручуємо рулет, потім відрізаємо кусок пергаменту та загортаємо в нього наш рулет так, щоб край паперу опинився з-під низу, краї теж підгортаємо під низ. Це робиться для того, щоб тісто в духовці не росло.
Те саме проробляємо і з другою частиною наших заготовок. Ставимо у духовку при 180С° на 40-45 хвилин (папір не знімаємо!!!). Рулети зарум’янилися – можна й виймати. А тепер можна просто посипати цукровою пудрою, а можна і зробити глазур: 90гр.цукрової пудри змішати з 3ст.л.гарячої води, розмішати та полити ще теплий рулет, зверху присипати маком, горіхами.
Більше цікавих рецептів та корисної інформації шукайте на сайті PIKA.RV.UA
25.05.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2017p. На головну сторінку |