Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чим краще втамовувати голод,

Чим краще втамовувати голод,

аби не набирати зайвих кілограмів

Коли на вас «нападає» голод, краще їсти продукти, які насичують організм, не перенавантажуючи його великою кількість жиру чи цукру.

Звучить, як щось нереальне? Пропонуємо вам перелік продуктів, які надають відчуття ситості, але при цьому не додають зайвих кілограмів.

Варена картопля

Хоча зазвичай її рекомендують вилучати з дієт для схуднення, варена картопля насправді є чудовим джерелом вітаміну C, калію та вуглеводів.

Крім того, вона містить клітковину та білок, тоді як вміст жиру невисокий. Завдяки цьому варена картопля більш ситна.

Вівсянка

Вівсянка на сніданок є гарантією того, що ви не почуватиметеся голодними до середини ранку чи обіду.

У цьому зерновому продукті міститься багато клітковини та рослинного білка, які чудово втамовують голод на кілька годин. Поєднайте вівсянку з йогуртом чи молоком, щоб досягнути ще більшого ефекту.

Яблука

Яблука – це чудове джерело клітковини, яке “вимикає” надсилання в мозок повідомлення про те, що потрібно далі їсти. Воно чудово підійде для сніданку, ранкового перекусу чи як десерт.

Яблуко стабілізує рівень цукру в крові та допоможе підтримувати належну кількість води в організмі. Завдяки цьому ви довше почуватиметеся ситими й також зможете запобігти затримці рідини.

Яйця

Яйця – це ще один продукт із досить поганою репутацією, оскільки чимало людей стверджують, що вони містять забагато холестерину. А насправді вони поживні, а особливо, їхні жовтки.

Антиоксиданти в яйцях (лютеїн, зеаксантин та інші) втамують голод на кілька годин.

Якщо ви заміните хліб чи випічку, які їсте на сніданок, вареним яйцем, то зможете почуватися більш ситими, споживаючи менше калорій.

Апельсини

У цьому смачному цитрусовому фрукті міститься багато клітковини, яка зменшує відчуття голоду.

Ми рекомендуємо їсти апельсини, оскільки вони містять вітамін C, який підтримує імунну систему. Крім того, це фрукт, який має багато кулінарних застосувань. Наприклад, є в складі соків, десертів тощо.

Волоські горіхи

Якщо споживати волоські горіхи в міру, немає жодних причин хвилюватися через їхню калорійність. Їжте максимум жменьку на день, і зможете відчути на собі їхні корисні властивості (зокрема, ситність).

Волоські горіхи містять корисні жири та вуглеводи, які залишаються в шлунку довше ніж інші продукти.

Овочевий суп

Для того, щоб овочевий суп був і ситний, і корисний, його потрібно готувати зі свіжих овочів. Інакше кажучи, сушені заправки або швидкорозчинні супи не рахуються.

Суп містить багато води, яка на довший час заповнює шлунок і тамує відчуття голоду впродовж кількох наступних годин.

Ви також можете приготувати чудові крем-супи, збивши кабачки, моркву, горох тощо (не забувайте використовувати знежирене молоко або вершки, щоб зменшити кількість калорій).

Сочевиця

Бобові в цілому і сочевиця, зокрема, особливо добре підходять для того, щоб втамувати голод. Вони насичують організм великою дозою рослинних білків і клітковини.

Отже, миска сочевиці з вареним яйцем і помідорами може стати чудовим обідом, який забезпечить відчуття ситості на кілька годин і допоможе втриматися від постійних перекусів удень.

М’ятний чай

Запах м’ятного чаю чудово розслабляє та допомагає побороти голод за кілька хвилин.

Окрім використання аромату м’яти, цю рослину також можна додати в чудовий чай. Випийте його між сніданком та обідом, коли нападає голод і хочеться перекусити.

М’ятний чай також має інші переваги. Наприклад, він сприяє травленню та запобігає колікам.

Пісне м’ясо

Завдяки вмісту білка м’ясо входить до списку найбільш ситних продуктів. Проте щоб вважати його корисною їжею, м’ясо має бути пісним.

Нежирний стейк на обід із салатом з бобових чи вареною картоплею допоможе контролювати голод аж до вечора.

Цільнозернова паста

Насправді, до цієї категорії відносяться усі необроблені й нерафіновані зернові продукти. У випадку пасти ви зможете їсти менше та почуватися більш ситими. Крім того, вона забезпечить організм мінералами, вітамінами й антиоксидантами.

Однак варто бути обережними, оскільки цільнозернова паста містить більше жирів ніж звичайна. Їжте її в міру.

Спеції

Спеції – це здорова альтернатива популярних заправок, які також володіють здатністю тамувати відчуття голоду.

Страва, приправлена перцем, карі, кмином або імбиром, допоможе почуватися ситими довше та підвищить метаболізм.

Окрім цього спеції нададуть їжі чудового аромату та неймовірного смаку.

Стримуйте голод за допомогою цих чудових продуктів, і ваше тіло та апетит лише вам подякують!

01.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку