Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №814 від 15.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині створюють комісію, що надаватиме добровольцям статус учасників АТО

Невдовзі добровольцям з Рівненщини видаватимуть посвідчення учасника АТО

Цим опікуватиметься спеціальна обласна комісія, яка і визначатиме статус учасника бойових дій.

Положення і склад комісії буде передбачено спільним розпорядженням голів Рівненської ОДА та облради. Наразі документ перебуває на розгляді в Головному управлінні юстиції у Рівненській області.

Про це йшлося під час засідання обласного штабу з питань координації роботи із забезпечення соціальної адаптації демобілізованих осіб під керівництвом директора департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Віталія Ундіра.

Планується, що до складу комісії увійдуть представники влади, а також учасники чи ветерани АТО, військові, громадські активісти. Рішення про присвоєння статусу комісія прийматиме на основі поданих добровольцями документів, що підтверджують їх участь у бойових діях.

Посвідчення буде дійсне лише на території Рівненської області. Після встановлення статусу бійці, члени сімей загиблих добровольців матимуть змогу отримати грошову допомогу, а також право на окремі пільги за рахунок обласного та місцевих бюджетів. Проте комісія не надаватиме повноцінний статус учасника АТО.

Серед іншого під час засідання штабу також розглянули питання медичного забезпечення учасників АТО, надання освітніх послуг для дітей військових, організацію роботи в області із соціального захисту учасників АТО.

Нагадаємо, ініціював надання статусу учасників бойових дій бійцям добровольчих батальйонів з числа мешканців області голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Його підтримали обласні депутати.

15.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2017p. 
На головну сторінку