Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №816 від 29.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

36 добровольців-рятувальників з Рівненщини поїдуть навчатися до Польщі

20 липня до сусідньої країни за досвідом поїдуть вогнеборці з сіл Велика Омеляна та Біла Криниця Рівненського району, а також села Бугрин Гощанського району.

Даний захід відбувається в рамках реалізації програми «Польська допомога». Навчання сприятиме організації волонтерів-рятувальників з метою підвищення рівня безпеки в області. Проект співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польщі в рамках програми польської закордонної допомоги.

Тиждень тому у рамках програми «Польська допомога» рівненські посадовці перебували у Польщі, де ознайомилися із формуванням добровільних пожежних дружин. Поїздка була плідною, тому отримала своє продовження вже на Рівненщині. Планується, що сільради Дубенського та Рівненського районів підпишуть угоди з гміною Рачеховіце, зокрема, щодо створення добровільних пожежних підрозділів.

Нагадаємо, у сусідній Польщі пожежні добровольці складають 70% від усієї загальної кількості вогнеборців країни. Цей рух надзвичайно потужно розвинений та має своє істричне підгрунття. Тому польські колеги активно сприяють розвитку у Рівненській області волонтерського добровільного пожежного руху, а також центрів безпеки громадян. Центр об’єднає пожежно-рятувальну службу, поліцію та швидку допомогу. На його базі працюватиме система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером. Таке компактне розташування оперативних служб дозволить швидко та ефективно реагувати на надзвичайні події. Також це значно скоротить фінансові витрати об’єднаних територіальних громад на їх утримання.

29.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2017p. 
На головну сторінку