Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №816 від 29.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

10% мешканців Рівненщини вже мають біопаспорти

Аби їздити до Європи без візи, потрібен біометричний закордонний паспорт громадянина України. Чи виникатимуть проблеми із оформленням біопаспортів у мешканців Рівненщини, і які шляхи їх вирішення – ці питання обговорили в Рівненській ОДА.

За словами заступника голови рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, безвіз активізував попит на закордонні паспорти з біометричними даними, адже саме ті, хто має цей документ, зможуть безперешкодно їздити в Європу. Нині очікують пік бажаючих оформити біопаспорт.Підігріває ажіотаж і літні відпустки.

Як розповів т.в.о. начальника УДМС України в Рівненській області Святослав Потейчук, 10% населення Рівненщини вже мають такідокументи.

«Наразі в області встановлено 37 робочих станцій, де можна оформити та отримати біометричний паспорт для виїзду за кордон. Зокрема, в міграційній службі Рівного є 7 таких сервісів. Аналогічні станції працюють у кожному районі. Для отримання послуги громадяни можуть звертатися у будь-який підрозділ міграційної служби, незалежно від місця реєстрації. Це стосується також і переселенців.Ще 5 робочих станцій діє у рівненському ЦНАПі», - розповів Святослав Потейчук.

Аби уникнути черг для отримання паспорту, на Рівненщині запровадили попередню реєстрацію.

Так, для оформлення біометричного паспорта з 21 червня для мешканців Рівненщини запроваджений режим електронної черги.Реєстрація проходить через термінали у міграційній службі. Тестова електронна реєстрація з 23 червня запрацювала і у рівненському ЦНАПі.

Сервіс дозволяє записатися на зручний час не більше як за два тижні. Загалом вже більше 1000 жителів Рівненщини записані в електронну чергу.

А невдовзі усі охочі отримати біопаспори зможуть зареєструватися через офіційний сайт Державної міграційної служби.

29.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2017p. 
На головну сторінку