Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №817 від 06.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як позбутися неприємного запаху у пластиковому контейнері

Як позбутися неприємного запаху у пластиковому контейнері

На жаль, з часом наступає такий момент, коли пластикові харчові контейнери починають вкрай неприємно пахнути. Пропонуємо вашій увазі кілька порад, які допоможуть вирішити цю проблему.

Перш, ніж випробувати методи, запропоновані нижче, гарненько промийте контейнер гарячою водою із засобом, що чистить (виключення становить тільки метод з холодною водою).

Газета

Візьміть газетний аркуш, гарненько зімніть його і покладіть в пластикову миску. Не забудьте щільно закрити її кришкою. Газета всотає в себе неприємний запах, і вже через кілька годин контейнер буде як новенький. Для найкращого результату рекомендується залишити його на ніч.

Кава

За своєю природою кава є прекрасним абсорбентом і ефективно витягає негарне амбре. Кавові зерна або мелену каву потрібно насипати в контейнер і залишити його закритим на добу. Також миску можна обмазати кавовою гущею і помістити в морозилку на ніч. Запах повинен зникнути.

Харчова сода

Харчову соду змішайте з невеликою кількістю води. Отриманою пастою ретельно потріть внутрішні стінки контейнера. Залишіть на добу. Потім сполосніть миску й обітріть. При необхідності повторіть процедуру.

Лимон

Промийте пластиковий контейнер з соком лимона або - що більш ефективно - протріть його лимонною шкіркою.

Деревне вугілля

Помістіть шматок деревного вугілля в контейнер. Щільно закрийте кришкою і залишіть доти, поки запах не всотається.

Оцет

Заповніть контейнер теплою водою, додайте чверть склянки оцту і пару крапель засобу для миття посуду. Закрийте миску, потрясіть, відкрийте і залишіть на кілька годин. Потім прополощіть контейнер.

Ванілін

Технологія аналогічна. Наповніть контейнер гарячою водою і додайте щіпку ваніліну. Струсніть і залишіть на ніч. Вранці залишиться лише сполоснути його та обсушити.

«Нічні ванни»

Наповніть контейнер гарячою водою і додайте пару ложок будь-якого мийного засобу. Струсніть контейнер гарненько і залишіть на ніч. Вранці сполосніть контейнер проточною водою. Якщо запах все ще залишився, налийте теплої води з содою і знову потрусіть. Після цього контейнер повинен стати як новий.

Сонячні промені

Сонце, повітря і вода - наші кращі друзі. І дійсно: вивести неприємний запах зі стінок пластикового контейнера здатні сонячні промені. У сонячний день помістіть ваші мисочки на свіже повітря. Сонце зробить всю брудну роботу за вас.

Холодна вода

Перш, ніж ви вимиєте контейнер у теплій воді із засобом, що чистить, сполосніть його в холодній. Це запобіжить поглинанню неприємного запаху від соусу, яєць, підливи в стінки пластикової тари.

06.07.2017



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2017p. 
На головну сторінку