Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №818 від 13.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

«Рівнеазот» відновив роботу після понад чотиримісячного простою

«Рівнеазот» відновив роботу після понад чотиримісячного простою

ПАТ «Рівнеазот», що входить до групи OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF) — почало виробництво азотних добрив після вимушеного більш ніж чотиримісячного простою.

Наразі підприємство почало випуск аміачної та вапняково–аміачної селітри.

«Як і раніше, забезпечення потреб внутрішнього ринку залишається абсолютним пріоритетом для ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM, тому робота хімічного підприємства групи буде спрямована на задоволення попиту українських аграріїв», – йдеться в повідомленні.

Так, починаючи з серпня 2016 року, коли потрібно було починати активно напрацьовувати накопичення добрив для осінньої і весняної посівної, українські підприємства групи OSTCHEM були змушені кілька разів зупинятися і простоювати.

Закономірним підсумком усіх цих маневрів лобістів стало те, що 7 березня 2017 року, вперше в історії української хімічної промисловості, в розпал підготовки до весняної посівної, українським хімічним підприємствам з виробництва азотних добрив групи OSTCHEM – в тому числі й ПАТ «Рівнеазот» – повністю обмежили поставку природного газу, не давши змоги виробити продукцію для українських аграріїв та замінивши її імпортом з Росії. Це спричинило катастрофічні соціально-економічні наслідки, а на ринку мінеральних добрив встановилася монополія російських виробників.

Зараз постачання газу для ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM відновлено і є впевненість, що заборгованість по заробітній платні, що виникла через політичні та економічні проблеми, буде погашена.

«Також є надія, що будуть вирішені й інші життєво важливі для ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM питання: збереження антидемпінгових мит на ввезення в Україну російських мінеральних добрив та забезпечення заводу основною сировиною – природним газом», – підсумували в OSTCHEM.

13.07.2017



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2017p. 
На головну сторінку